Emlak ve İş Yeri Çevre Temizlik Vergisini Ödemeyi Unutmayın

Yüreğir Belediyesi Mali Hizmetler Müdürü Meral Çetin, emlak ve iş yeri çevre temizlik vergisini ay sonuna kadar ödemeyen vatandaşların cezalı duruma düşeceğini belirtti.


Vergisini yatırmak isteyen vatandaşlara her türlü kolaylığın sağlandığını belirten Meral Çetin, "Emlak servisimizi ve veznelerimizi tamamen yeniledik. Vatandaşlarımız bundan böyle kredi kartı ile de borçlarını ödeyebilecek. Bunun için veznelerimize pos makinesi yerleştirdik. Yeni belediye binamızda mükelleflerimizin rahatlıkla vergilerini yatıracakları ortam hazırlanmıştır. Mükelleflerimizin sıra beklemeden kendilerine yapılan çay, meyve suyu ikramlarını yudumlarken vergilerini ödeyebileceklerdir." dedi.

Vadesi geçmiş borçların ödenmesi gerektiğini belirten Meral Çetin, "Borçlarını ödemeyen vergi mükelleflerine ödenmeyen vergilerin tahsili için belediyemizce 6183 sayılı amme alacakları tahsili usulü hakkındaki kanunun ilgili hükümlerine istinaden icra takibi başlatılmış olup mal kayıtlarına ve banka hesaplarına haciz şerhi gibi yaptırımlar uygulanmakta ve cebren tahsilât yoluna gidilmektedir." diyerek vatandaşların mağdur olmamalarını istedi.

Çetin, vergilerini ödemek isteyenlerin belediyenin merkez veznelerinin yanı sıra, Kozan yolu Üzeri Kiremithane Camii karşısındaki tahsilât şubesine, Kaymakamlık Şubesine, Doğankent, Yakapınar veznelerine yatırabileceklerini belirtti.