Acılarını Unutup, Depremzedelerin Yardımına Koştu

Depremin yerle bir ettiği Van`ın Erciş ilçesinde, akrabalarını ve sevdikleri insanları kaybeden pek çok kişi, acılarını bir süreliğine unutarak depremzedelerin yardımına koştu.

Acılarını Unutup, Depremzedelerin Yardımına Koştu
Gözyaşlarını içlerine akıtan gönüllüler, ilçeye gelen yardımların depremzedelere ulaştırılması için canla başla çalışıyor.

Van`da meydana gelen 7.2 büyüklüğündeki deprem Erciş ilçesinde büyük hasara yol açtı. Çok sayıda insan hayatını kaybetti. Binlerce kişi de evsiz kaldı. Hayatta kalanlar kaybettikleri insanların arkasından gözyaşı döküp ağlarken öyleleri var ki acılarını kalplerine gömüp depremzedelerin yardımına koştu. Yakınlarını toprağa veren bu insanlar, ilçede yardım dağıtan kuruluşlarda gönüllü olarak çalışıp afetzedelerin yaralarını sarıyor.

Kimse Yok Mu Derneği`nin Erciş Özel Serhat İlköğretim Okulu`nun bahçesinde oluşturduğu depoda da çok sayıda Ercişli, gelen yardımların düzenlenip ihtiyaç sahiplerine ulaştırılması için var güçleriyle çalışıyor. Depremde kuzenlerini ve birlikte büyüdüğü çocukluk arkadaşlarını kaybeden Gönül Deniz de bu gönüllülerden biri. Van 100. Yıl Üniversitesi Erciş Meslek Yüksekokulu`nda öğretim görevlisi olan Deniz, Cihan Haber Ajansı (Cihan) muhabirine yaptığı açıklamada, depremde çok sevdiği insanları kaybettiğini söyledi. Acılarını depremzedeler için çalışarak hafifletmeye çalıştığını belirten Deniz, "Babamın kuzenlerini ve çok yakın çocukluk arkadaşlarımı kaybettim. Bu zamana kadar beraber olduğum arkadaşlarımdı. Onların defin işlemlerinin ardından enkazın karşısında oturup üzülmektense en azından "insanlara biraz olsun faydalı olabilirsek ne mutlu bize" diye düşündük. Böyle bir organizasyonun içinde yer almaya gönül verdik. Sabahları yemek dağıtımına daha sonra da arkadaşlarla beraber paketleme ve taşıma işlemlerine yardımcı oluyoruz. Arabamla ihtiyacı olanlara yardım götürüyorum. Bu çorbada bizimde tuzumuz olduysa ne mutlu bize. Ölenle ölünmüyor. Herşeye rağmen hayat devam ediyor. Kalanlara yardım etmek adına buradayım. Geceleri ailem ve akrabalarımızla birlikte çadırda kalıyoruz." diye konuştu.

İşyeri yıkılan, amca çocuklarını ve yengesini kaybeden Ali Yılmaz da cenazeleri toprağa verdikten sonra depremzedeler için çalışmaya başladığını ifade ediyor. Herkesin birbirlerinin yarasını sarmaya çalıştığını anlatan Yılmaz, şunları kaydetti: "Çok yakın aile dostlarımızı kaybettik. İnsanların çok ihtiyacı var. Şuanda hiç kimse ağlayamıyor. Ağlamayı bile unuttu insanlar. Herkes bir şekilde gayret gösteriyor. Bende oturmak yerine yardım etmeye karar verdim. Eşimi ve çocuğumu il dışındaki akrabalarımızın yanına gönderdikten sonra çalışmalara katıldım. Elimizden geldiğince yardımcı olup insanların yaralarını sarmaya çalışıyoruz. Acımızı bir tarafa bırakıp hayata yeniden tutunmak zorundayız. Buna çabalıyoruz."
Depremde evleri ağır hasar gören Cabir Kaya da derneğin deposunda ulaştırılan yardımların düzenlenmesine yardımcı oluyor. Amcasının oğlu ve halasını toprağa veren Kaya, "Acımızı bıraktık. Taziyeyi erteledik. Depremzdeler için çalışıyoruz. Faydalı olmak istiyoruz. Hayatımızı devam ettirmeye çalışıyoruz." dedi.