Osmancık`ta Yağlı Güreşler Yoğun İlgi Gördü

Çorum`un Osmancık ilçesinde düzenlenen yağlı güreş müsabakaları yoğun ilgi gördü.

Osmancık`ta Yağlı Güreşler Yoğun İlgi Gördü
Osmancık ilçesinde düzenlenen Kültür ve Turizm Bakanlığı`nın katkılarıyla her yıl geleneksel olarak Osmancık Kaymakamlığı ve Osmancık Belediyesi`nin düzenlediği Pırlanta Pirinç Kültür ve Sanat Etkinlikleri kapsamında yağlı güreş müsabakaları yapıldı. Tarihi Kırkpınar başpehlivanlarının da katıldığı müsabakalara il dışından yaklaşık 200 pehlivan katıldı. Yağlı güreşleri Osmancık Kaymakamı İbrahim Küçük, Garnizon Komutanı Levent Öztürk, Belediye Başkanı Bekir Yazıcı ve çevre ilçelerin belediye başkanlarıile çok sayıda vatandaş izledi.

Başpehlivanlık güreşleri öncesinde bir konuşma yapan Osmancık Belediye Başkanı Bekir Yazıcı, "Biz bir bütün olarak güreşe sevda duyuyoruz. Sadece güreşe değil bütün sporlara sevda duyuyoruz. İnsanlarımız spor yapsın, bu güzellikleri devam ettirsin istiyoruz. Bu yüzden göreve başladığımızda ilk icraatımız daha önce güreş alanı olan ada bölgesini bir spor kompleksine dönüştürmek oldu. Şimdi bu komplekse bir güreş eğitim merkezi dahil edilecek. Projesi çizildi, çalışmalar başlamak üzere. Çünkü mekan olmadanistediğimiz başarıyı elde etmek mümkün değildir" dedi.

Osmancık Kaymakamı İbrahim Küçük de ülkemizde birliğin ve beraberliğin sağlanması için güreş gibi spor faaliyetlerinin önemli olduğunu söyledi. Ata sporu güreşin sevgi, saygı ve centilmenliği en iyi şekilde yansıtan spor olduğunu vurgulayan Küçük, "Bilinmelidir ki spor sadece yarışmak ve kazanmak değil aynı zamanda saygı ve sevgidir. Bunu en güzel şekilde güreş sporumuz yansıtır. Yenilen büyüğünün elini öpen çırağını görmemiz takdir edilmesi gereken bir harekettir ve bunu güreşte sık sık görürüz. Çünkügüreşte küçüğü büyüğüne her zaman için saygı duyar. Ülkemizde birliğin ve beraberliğin gelişmesi için bu tür faaliyetlerin önemli olduğunu hepimiz biliyoruz. Osmancık`ta yapılan her faaliyet Çorum için, Çorum`da yapılan her faaliyet Türkiye için bir iyilik hareketidir. Bilindiği gibi ata sporumuz olan güreşi yaşatmak için değişik faaliyetler yapılmaktadır. Bunlardan birisi de ülkemizin değişik yörelerinde gerçekleştirilen yağlı pehlivan güreşleridir. Osmancık`ta da yıllardır büyük katılımlagerçekleştirilen güreşler bu gün de yoğun ilgiyle devam ediyor. Bu organizasyonların bundan sonra da genişleyerek devam edeceğine inanıyorum. Bütün sporcularımıza kazasın belasız bir şekilde centilmenlik içinde bir yarışma temenni ediyorum" diye konuştu.

Müsabakalarda en büyük ilgiyi ise başpehlivanlık güreşleri gördü.
Kaynak: İHA