Osmancık`ta 10 Dönüm Ardıçlık Alan Yandı

Çorum`un Osmancık ilçesine bağlı Deller köyünde çeltik tarlalarında yakılan anızdan sıçrayan ateş, 10 dönüm ardıçlık alanı kül etti.

Osmancık`ta 10 Dönüm Ardıçlık Alan Yandı
Edinilen bilgiye göre, akşam saatlerine doğru kime ait olduğu belirlenemeyen çeltik tarlalarından birinde yakılan anız ateşi kısa süre sonra tarların yakınında bulunan ardıçlık alana sardı. Çevrenin kuru otlarla örtülü olması, yangının kısa sürede geniş alana yayılmasına sebebiyet verirken, çok sayıda yaşlı ardıç ağacı da kül oldu. Yangına ilk müdahaleyi, Deller ve İnal köyünden vatandaşlar yaparken, Osmancık Belediyesi İtfaiyesi ve Osmancık Orman İşletme Şefliği`ne ait arazözler, kısa sürede yangın olanalana ulaşarak söndürme çalışmalarına başladılar. Geniş bir alanda hüküm süren yangına müdahalede zor anlar yaşanırken, Kargı Orman İşletme Müdürlüğü`ne ve Amasya Orman Bölge`ye ait arazözler de olay yerine kısa süre içinde intikal ederek yangın söndürme çalışmalarına katıldılar. Olay yerine sevk edilen jandarma ekipleri gerekli önlemleri alırken, soruşturmanın sürdürülmesi ve bilgilerin toplanmasına başlandı.

Olayı duyan Osmancık Kaymakamı İbrahim Küçük ve Garnizon Komutanı Jandarma Yüzbaşı Levent Öztürk`ün yangın yerine ulaşmalarının ardından söndürme çalışmalarına birebir katılarak hakim tepelerden çalışmaları sistemli bir şekilde organize ettiler

Söndürme çalışmalarının bitmesinin ardından soğutma çalışmalarına başlayan ekipler gecenin geç saatlerine kadar çalışmalarını sürdürdüler.

Öte yandan, Osmancık Kaymakamı İbrahim Küçük`ün anız yakma yasağının birebir uygulanması konusunda talimat vererek, bu konuda kesinlikle esnek davranılmamasını ve anız yakanların tespit edilerek tutanaklarının tutulmasını, gerekli cezai müeyyidenin uygulanması talimatı verdiği öğrenildi.

Yangının çıkış sebebiyle ilgili soruşturmanın sürdürüldüğü öğrenildi.
Kaynak: İHA