Karasu`da Köylere İçme Suyu Sağlayacak Barajın Yapımı Hızla Sürüyor

Sakarya`da Karasu, Kocaali ve Ferizli ilçelerine bağlı köylere içme suyu sağlayacak olan barajın inşaatı sürüyor.

Karasu`da Köylere İçme Suyu Sağlayacak Barajın Yapımı Hızla Sürüyor
Sakarya Valisi Mustafa Büyük, 5 milyon liraya mal olacak baraj inşaatının, gelecek yıl tamamlanacağını söyledi.

Sakarya İl Özel İdaresi tarafından Karasu İlçesi Çamdağı Kabalak Deresi üzerinde yaptırılan içme suyu barajının inşaatı devam ediyor. Sakarya Valisi Mustafa Büyük, AK Parti Sakarya Milletvekili Hasan Ali Çelik, Karasu Kaymakamı Murat Duru, Kocaali Belediye Başkanı Ahmet Acar ve İl Özel İderesi Genel Sekreteri Recep Soytürk, baraj inşaatında incelemelerde bulundu.
İnşaatın yapımını üstlenen firma yetkililerinden bilgi alan Vali Büyük, yapımına geçen sene başlanan barajın, tamamlandığında yüzbin kişiye içme suyu sağlayacağını ifade etti. Baraj suyundan, köylerin dışında ilçelerin de faydalanabileceğini kaydeden Büyük, "Köylerin dışında bölgedeki ilçelerimiz de zorunlulukları halinde içme suyunu kullanabilecek. Baraj, şimdi ağırlıklı olarak Karasu ilçesinin köylerine hitap ediyor. Kaynarca ilçesi ve kısmen Kocaali ile Ferizli ilçelerinin belirli köyleri de var. Kaynağın kapasitesi oranında yeni şebeke çalışmalarıyla verebileceğimiz alan genişleyebilir." dedi.

Milletvekili Hasan Ali Çelik ise barajın yapıldığı kaynağın çok kaliteli suya sahip olduğunu ifade etti. Çelik, şunları söyledi: "Barajın bulunduğu yer ormanlık bölge. Hiç bir kirletici yok. Çok kaliteli bir içme suyu var. Yaz aylarında köylerimizin, su sıkıntısı çektiği zamanlar oluyor. Bu baraj, içme suyu ihtiyacını karşılayacak. Baraj, hem Karasu, Kocaali ilçelerini ve köylerinin önemli bölümündeki nüfusa 30 yıllık sorunsuz içme suyu sağlayacak."