Başbakanı Protesto Eden Eylemcilerin Tahliyesi Sevinçle Karşılandı

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın katıldığı `Roman açılımı` buluşmasında `parasız eğitim istiyoruz, alacağız` yazılı pankart açan ve örgüt üyeliğinden tutuklu yargılanan 2 öğrencinin tahliye edilmesi, dışarıda bekleyen yakınları ve arkadaşları tarafından sevinçle karşılandı.

Başbakanı Protesto Eden Eylemcilerin Tahliyesi Sevinçle Karşılandı
Duruşmadan çıkan aileler dışarıda kendilerini bekleyenlere sarılarak sevinç gösterisinde bulundu.

İstanbul 10. Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki duruşma sonrası Berna Yılmaz ile Ferhat Tüzer’in tahliye kararı adliye dışında bekleyen yakınları ve arkadaşları tarafından sevinçle karşılandı. Sabahın erken saatlerinden itibaren adliye önünde bekleyen gruplar, tahliye kararının ardından halaylar çekti. Duruşmanın sona ermesinin ardından avukatlar ve tutuklu öğrencilerin aileleri alkışlar arasında dışarıya çıktı.
Kısa bir açıklama yapan Avukat Taylan Tanay, pankart açtıkları ve slogan attıkları iddiasıyla Berna Yılmaz ve Ferhat Tüzer’in 18 aydır tutuklu bulunduğunu hatırlatarak, “Bugün beraat kararı bekliyorduk. Tahliye kararı çıktı. Çok mutluyuz. Hesabı sorulacak 18 ay var. Hukuk mücadelemiz devam edecek. Bize destek veren tüm kesimlere teşekkür ediyoruz.” şeklinde konuştu.

Ardından söz alan Berna Yılmaz’ın babası Yusuf Yılmaz, aylar sonra ilk kez evladına sarıldığını belirterek kendilerine destek veren herkese teşekkür etti. Ferhat Tüzer’in annesi Hayat Tüzer’de karardan çok mutlu olduğunu belirterek ‘Allah bir daha bu durumlara düşürmesin’ dedi.
Açıklamanın ardından bir süre slogan atan grup olaysız dağıldı.