Tekidağ Belediye Başkanı Tc Kimlik Numarasını Unuttu

Tekirdağ Belediyesi, sahil bandı boyunca her noktada mobil internet bağlantısı sağlayan, "Sahil Bandı Ücretsiz İnternet" projesini hayata geçirdi.

Tekidağ Belediye Başkanı Tc Kimlik Numarasını Unuttu
Ücretsiz internet bağlantısını denemek isteyen Belediye Başkanı Adem Dalgıç, önce TC. kimlik numarasını, ardından kullanıcı adı ve şifre bölümüne ne yazacağını unuttu.

Tekirdağ sahilinde düzenlenen törende konuşan Belediye Başkanı Op. Dr. Adem Dalgıç, Tekirdağ Belediyesi`nin yenilikler konusunda öncü olduğunu belirterek, "Çağdaş belediyecilik anlayışımızın gereği olarak dünyanın en gelişmiş e- belediyecilik örneklerini veriyoruz. Sahil Bandı Ücretsiz İnternet projesi, e-belediye vizyonumuz ve çağdaş belediyecilik anlayışımızın somutlandığı bir girişimdir" dedi.

Tekirdağ Belediye Başkanı Adem Dalgıç, "Sahil Bandı Ücretsiz İnternet" projesinin açılışından sonra ilk denemeyi gerçekleştirirken, internet erişimini kullanması için forum doldurduğu sırada TC kimlik numarasını unuttu. Daha sonra aklına gelmeyince kimlik kartına bakmak istedi. Pantolonun arka cebinden cüzdanını çıkartan Tekirdağ Belediyesi Başkanı, kimlik kartının cüzdanında olmadığını fark etti. Dalgıç, bir süre TC kimlik numarasını düşündükten sonra formu doldurmaya başladı. Daha sonra sahilşeridinden internet erişimini nasıl kullanılacağını anlatmak isteyen Belediye Başkanı Dalgıç, ilk önce kullanıcı adı ve şifre bölümünü anlatamayarak yardım istedi. Yetkililerin yardımıyla Belediye Başkanı, internet kullanımının ilk denemesini yaptı.

Tekirdağ Belediyesi tarafından yürütülen "Akıllı Kent Projesi"nin bir parçası olarak uygulamaya geçen proje ile daha fazla sayıda Tekirdağlının kablosuz internet olanağından ücretsiz olarak yararlanması ve Türkiye`nin e-dönüşüm sürecine katkı amaçlanıyor

"Tekirdag-Belediyesi" isimli Access Pointler vasıtasıyla sisteme bağlanan her bir kullanıcı; proxy, firewall (güvenlik duvarı), virüs koruyucuların güvenliği ile e-maillerine ulaşabilecek, web sörf, chat ve video konferans yapabilecek, genişband internet erişimi keyfini yaşayacak.
Kaynak: İHA