Hakkari’de 3 Ayrı Patlayıcı Bulundu


Valilikten alınan bilgiye göre, Esendere beldesinde ikamet eden A.K. ile H.K. isimli şahısların evleri arasında bulunan arazide 1 adet el yapımı bomba olduğunun bildirilmesi üzerine bölgede arama yapıldı. Otların arasına gizlenmiş bir poşetin içerisinde koli bandı ile kaplanmış, 3 -4 kg ağırlığında üzerinde bakır kablolar bulunan bir cisim ile 9 adet 1,5 volt pil ele geçirildi.

Çukurca ilçesinin, Sivri ve Depi tepeleri bölgesinde de 3 metre aralıklarla infilaklı fitil kullanılarak birbirine bağlanmış 3 adet patlayıcı düzenek ve teneke kutu içerisinde amonyum nitrat olduğu değerlendirilen 2 kilo toz bulundu. Patlayıcıların bir hafta önce yerleştirildiği ve uzaktan komandalı olduğu belirtildi.
Şemdinli’de ise Kaşan Tepe bölgesinde patika üzerinde iki ayrı mevzi içerisinde toplam üç adet basma tipi düzenek ve 1,5 voltluk dört adet pil, pillere bağlı bir adet telsiz, bobin şarteline sarılı 200 metre kablo bulundu. Düzeneğin amonyum nitratla güçlendirilmiş patlayıcıya bağlandığı tespit edildi. Patlayıcılar inceledikten sonra imha edildi.