Gelendost’ta Mevsimlik Tarım İşçi Çadırları Kuruldu

Mevsimlik Gezici Tarım İşçilerinin Yaşam Şartlarının İyileştirme Projesi (METİP) kapsamında Isparta Gelendost’ta işçi çadırları kuruldu.

Gelendost’ta Mevsimlik Tarım İşçi Çadırları Kuruldu

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ve İl Özel İdaresi ve Gelendost ilçe yetkilileri tarafından Afşar köyünde kurulan çadırlarda 250 aile barınıyor. Mevsimlik işçilerin hayat şartlarının iyileştirilmesi ve okul çağındaki öğrencilerin eğitimlerine devam edilmesi amaçlanıyor. Çadırda yaşayan aileler için mutfak, banyo ve wc kurularak ihtiyaçlarının giderilmesi sağlanıyor.

Afşar İlköğretim Okulu`nda mevsimlik işçi çocuklarından 18 kişilik bir sınıf oluşturuldu. İlçe Milli Eğitim yetkilileri, okula devam eden örencilerin kırtasiye ihtiyaçlarının karşılandığını, okula devam ettikleri sürenin sonunda okula devam belgesi hazırlanacağını ve böylece devamsızlık sorunları olmayacağını belirtti.

Çadırlarda barınan Osman Doğan ve Mustafa Yavuz isimli vatandaşlar, çadırların kurulmasıyla barınma sorunlarının çözüldüğünü, çocuklarının okula giderek eğitim aldığını, öğle yemeklerinin devlet tarafından verilmesinden ve yetkililerin sık sık ziyaret ederek ihtiyaçlarının tespit edilmesinden memnun olduklarını söyledi.