Milletvekili Erdoğan Gaziantepli Yazarlarla Buluştu

Gaziantepli yazar ve şairlerin imza günlerine katılan AK Parti Gaziantep milletvekili Mehmet Erdoğan, kendisinin de yayına hazır beş kitabı olduğunu ifade ederek, "Ülkemizde okur-yazar oranının yükselmesi beni çok mutlu ediyor.

Milletvekili Erdoğan Gaziantepli Yazarlarla Buluştu
Şairlerimiz şiirleriyle, yazarlarımız kitaplarıyla tarihe önemli mesajlar bırakarak günümüz Türkiye`sinin birçok özelliğini miras olarak bırakıyorlar. Benim de yayına hazır beş kitabım var. Gaziantep yazarı ve şairi en çok kentlerimizin başında geliyor" dedi.

Milletvekili Mehmet Erdoğan gün içerisinde ulaşabildiği her yere ulaşarak vatandaşların sorunlarını dinlemeye ve yerinde çözmeye çalışırken kültürel olayları da ihmal etmiyor. Gaziantepli yazar ve şairlerin bir araya gelerek düzenledikleri imza gününde onları yalnız bırakmayan Erdoğan, yazarlarla uzun uzun sohbet ederek çalışmaları hakkında bilgi aldı. Kısa adı İLESAM olan Gaziantep Büyükşehir Belediyesi ve İlim ve Edebiyat Eseri Meslek Bilgisi ve Yaşar Cevizli Mağazalarında düzenlenen imza günündeyazarları yalnız bırakmayan Erdoğan, "Gaziantep edebiyat alanında da ülkemizin en saygın kentlerinden birisidir. Bugün Türkiye`nin en önemli köşe yazarları, şairleri ve yazarları Gaziantep`ten yetişmiştir. Bu geçmiş dönemlerde de böyleydi. Bilim adamı ve yazarın en çok yetiştiği Gaziantep`te günümüz edebiyatına yön veren yazar ve şairlerimizle birlikte olmak gerçekten çok güzel. Bu gün ilk kitabını yayınlayarak kitabı olan şairler arasına katılan Şair Muammer Karadeniz, Şair Öner Çağlar, Şair Mehmet Türkan,Şair-Yazar Bülent Ağcabay, Şair Mehmet Yıldırım Katrancı ve Şair, Pınar Atay`la birlikte edebiyat üzerine sohbet etmekten dolayı çok mutlu oldum. Burada Gaziantepliler Federasyon Başkanı Sayın İnal Aydınoğlu`nu da görmek çok güzel. Türkiye`de iki ayrı olay beni mutlu eder. Birincisi Adıyaman`ın Besni ilçesinde her yıl geleneksel olarak kutlanan Eğitim Bayramı, diğeri ise Türkiye`nin ve dünyanın birçok ülkesinde yaşayan Gazianteplilerin her 29 Ekim`de Gaziantep`e gelerek Cumhuriyet Bayramını aileleriylebirlikte kutlaması. Bu iki olayın eğitim ve edebiyat dünyamıza da katkıları büyüktür" diye konuştu.

Gaziantepliler Federasyon Başkanı İnal Aydınoğlu ile de uzun uzun sohbet eden Erdoğan, federasyonun bütün etkinliklerine katıldığını da dile getirdi.

İlk kitabını yayınlayan Gaziantep Valiliği Basın Müdürü Muammer Karadeniz`i de kutlayan Erdoğan "Her şeyin bir ilki vardır. İlk kitap heyecanı farklı bir güzelliktir. Benimde basılmaya hazır 5 ayrı kitabım var. İnşallah ilerleyen dönemlerde bu kitaplarımı bende yayınlamak istiyorum" şeklinde konuştu.

Bülent Ağcabay`ı da kutlayan Mehmet Erdoğan, "Bir dönem kültürünün kitaplaşması ve tarihe vesika olarak bırakılmasında sağladığın katkılardan dolayı seni kutluyorum. Güzel çalışmalarını yakından izliyorum" dedi. Bütün yazar ve şairlerle yakından ilgilenen Erdoğan, yazar ve şairlerin yeni çıkan eserlerini onlara imzalatarak birer tane satın aldı. Yaşar Cevizli Mağazalarının Gaziantepli yazarlar için önemli bir merkez haline geldiğine de dikkat çeken Erdoğan, "Artık Gaziantepli yazarların da bir yayın evivar. Yaşar Cevizli Mağazaları sahiplerini yürekten kutluyorum" ifadelerini kullandı.

Yaşar Cevizli Mağazaları Genel Koordinatörü Taner Çevizil de, "Yazarlarımızı bir araya getirerek okurlarıyla buluşturma geleneğimiz bundan sonraki dönemlerde de sürecektir. Kuruluşumuz Gaziantepli yazar ve şairlerin eserlerini bastırarak kitaplaştırmalarını sağlamak yönünde önemli katkılar sağlamaktadır. Hedefimiz nitelikli yazar ve şairlerimizin bütün eserlerini tek bir çatı altında toplayarak yayınlamak ve okurlarla buluşturmaktır" dedi

``Aslımızda, özümüzde ve kendimize ait değerleri böyle bir vesileyle canlı tutmaktır`` diyen Yazar Karadeniz de, ``Gaziantep`te şiire, edebiyata ve sanata olan ilgi maalesef cılız kalıyor. Bunu da canlandırmak bize düşüyor. Herkesi ilgiye davet ediyorum`` diye konuştu

Şair Öner Çağlar da, ortaokuldan beri şiir yazdığını, bu yılda yazdığı şiirlerin hepsini bu kitapta topladığını belirterek, amaçlarının halka inerek, şiiri onlara sevdirmek olduğunu söyledi. Şair Mehmet Türkan ise 10 yaşından beri şiir yazdığını ve okuyucuya ulaşabilmek için şiirin en güzel yazı şekli olduğunu aktardı. Şair, Pınar Atay da, şairlerin çağın tanığı olduklarını vurguladı

Gaziantep`te kültürel hareketliliği son dönemlerde görmemeye başladıklarına vurgu yapan Şair-Yazar Bülent Ağcabay da, şunlar söyledi: "Küçük mağara diye anılan bu kentte kültürel anlamda yoğunculuğu son dönemlerde görememeye başladık. Harpten çıkmış bir şehirde yaşanılan kültürel anlamda yoğunluluğu dergilerde, halk evlerinde ve kültür yayımlarında eskisi gibi görülmüyor. Yaptığımız çalışmayla özlenen Gaziantep`i bir nebze olsun hatırlatmak istedik. Biz istiyoruz ki geçmişteki kültürel anlamdaki yoğunluk bundan sonra bu tür kültürel anlamdaki hareketliliklerle ivme kazansın``.

Şair Mehmet Yıldırım Katrancı ise, Mehmet Emin Yurdakul`un şairleri olmayan bir millet sevenlere toprak olmuş çocuk gibidir, dizeleriyle sözlerini noktaladı.
Kaynak: İHA