Ukrayna Heyeti, Samsunla Ticari Bağlantılarını Geliştirmek İstiyor

Karadeniz Sanayici ve İşadamları Dernekleri Federasyonu (KASİF) ve Karadeniz Sanayici ve İşadamları Derneği (KASİAD)`nin organizasyonu ve Samsun Büyükşehir Belediyesi`nin misafiri olarak Samsun`da bulunan Ukrayna heyeti, 2 günlük görüşmelerin ardından Samsunla ticari bağlantılarını geliştirmek istediklerini bildirdi.

Ukrayna Heyeti, Samsunla Ticari Bağlantılarını Geliştirmek İstiyor

Türkiye İşadamları ve Sanayiciler Konfederasyonu (TUSKON) tarafından İstanbul`da düzenlenen Türkiye-Dünya Ticaret Köprüsü 2011 programına katılmak üzere Türkiye`ye gelen Ukrayna heyeti İstanbul’daki temaslarının ardından Samsun’a gelmişti. KASİF ve KASİAD organizasyonuyla ve Samsun Büyükşehir Belediye Başkanlığı`nın düzenlediği bir dizi etkinliklerden sonra Samsun’dan ayrıldı.

Heyetin ziyaretiyle ilgili değerlendirmede bulunan KASİAD Başkanı Abdurrahman Hacıkerimoğlu, Samsun’a gelen Ukrayna heyetiyle iki günlük görüşmelerinin çok verimli geçtiğini söyledi. Hacıkerimoğlu, “Ukraynalı heyeti Samsunumuzda iki gün misafir ettik. Büyükşehir Belediye Başkanımız sayın Yusuf Ziya Yılmaz heyetle birebir ilgilendi. Ticaret ve sanayi odamızla yapılan işbirliği protokolleri de iki ülke arasında ticaretin gelişmesine önemli katkıları olacaktır. İki günlük ziyaret süresince ilimizdeki bazı tesisleri ziyaret etme imkanı buldular.” dedi.

Misafirlere Samsun’u gezdirdiklerini ve iki günlük kısa sürede bile heyette bulunan iş adamlarının Samsun’da iş yapmak istediklerini belirten Başkan Hacıkerimoğlu, şunları söyledi: "Örneğin Strimex LTD Şirketi Samsun’da alüminyum, metal levha tesisi kurmak istiyor. Silver Food firması balıkçılıkla ilgileniyor ve lojistikle alakalı firma ise burayı merkez kabul ederek, ihracatını ve lojistiğini Samsun üzerinden yapmayı hedeflediğini belirtti. Sonuç olarak TUSKON ve KASİF, Büyükşehir Belediyesi, Sanayi ve Ticaret Odası ve sivil toplum kuruluşları omuz omuza örnek bir çalışma ortaya koydu. Ve neticesi çok güzel oldu. Bundan sonra da bu tür çalışmaların Samsun’da devam etmesini temenni ediyorum."