Giresun Ak Parti, 3. Gençlik Kolları Kongresi`ni Yaptı

AK Parti Giresun 3.

Giresun Ak Parti, 3. Gençlik Kolları Kongresi`ni Yaptı
Gençlik Kolları Kongresi`ne katılan AK Parti Grup Başkan Vekili ve Giresun Milletvekili Nurettin Canikli, terörle mücadelede profesyonel birliklere ağırlık verileceğini söyledi.

AK Parti 3. İl Gençlik Kolları Kongresi, Çakıroğlu Düğün Salonu`nda yapıldı. Seçime tek liste ile giren Şeyma Tekin Giresun İl Gençlik Kolları Başkanı seçilirken, AK Parti Grup Başkan Vekili Nurettin Canikli, AK Parti Giresun Milletvekili Mehmet Geldi, AK Parti Giresun Milletvekili Adem Tatlı, AK Parti İstanbul Milletvekili Mehmet Domaç da kongreye katılanlar arasındaydı.

Yoğun ilgi gören kongrede, AK Parti Gurup Başkan Vekili Nurettin Canikli`nin terörle mücadele ve Ordu-Giresun Havaalanı ile ilgili sözleri dikkat çekti.

AK Parti Giresun Milletvekili Mehmet Geldi, seçimlerde Gençlik kollarının çok büyük bir potansiyeli olduğunu gördüklerini belirtti.

AK Parti Giresun İl Başkanı Sabri Öztürk de konuşmasında, "3 genel seçim, 3 yerel seçim, 2 referandum başarısı olmak üzere genç kardeşlerimiz Giresun siyasi tarihine adlarını altın harflerle yazdırdı. AK parti ikinci 10 yılının temellerini atmaktadır. Hedef 2023 yılı. Bugün seçilecek Gençlik Kolları, AK Parti`nin daha parlak olacak ikinci 10 yılına adlarını damga vuracaktır" dedi. Öztürk, Başbakan Recep Tayip Erdoğan`ın Gençlik Kollarından gelen bir lider olduğunu hatırlatarak siyasetin başlangıçnoktasının bu olduğunu sözlerine ekledi.

AK Parti Grup Başkan Vekili ve Giresun Milletvekili Nurettin Canikli ise konuşmasında terör olaylarına değinerek çok dikkatli adım attıklarını, bu sayede bütün dünyanın artık PKK`yı bir terör örgütü olarak kabul ettiğini belirterek, "Yapılan müdahaleler hiçbir şekilde eleştirilmiyor" dedi. Açılım projesinin amacının da bu olduğuna değinen Canikli, artık profesyonel bir askeri güçle müdahale edileceğini de söyledi. Canikli konuşmasına şu sözlerle devam etti: "Bizim dönemimizde terör örgütünün üzerine fazla gidilmediğini, terör örgütü ile müzakere edildiğini, onlara imtiyaz sağlandığını söylüyorlar. Bizi bununla suçluyorlar. Biz fidanlarımız toprağa düşmeden bu beladan kurtulabilir miyiz diye yeni yollar aradık. Özellikle terör örgütü başının devletin elinde olması böyle bir imkanı sunabilir mi diye düşündük. Bununla beraber terör örgütünü bitirmek, terör örgütünü tamamen Türkiye dışına çıkarmak, uzaklaştırmak amacıyla devletin yetkili ve ilgili organlarıylagörüşmeler yapılmıştır. Bu görüşmeler sadece AK Parti döneminde değil, her zaman yapılmıştır ama hiç birisi siyasi müzakere anlamına gelecek şekilde organize edilmemiştir. Bunun tek bir amacı vardır, terör örgütüne silah bıraktırmak. Uzun yıllardır 21 yaşında eline 3 ay önce silah almış genç kardeşlerimizle bu sorunun çözüm olmadığını konuşuyoruz. Şimdi biz bu işi profesyonel bir kadroyla hem Silahlı Kuvvetler bünyesinde hem de Emniyet Genel Müdürlüğü bünyesinde çözeceğiz. Profesyonel ekiplerimiz bu amaçlaeğitildi, eğitilmeye de devam ediyor. Şu an TSK arazide 2 binden fazla profesyonel üyesiyle terörle mücadele ediyor. 5 bin kişi eğitiliyor. 15 bin kişi daha alınacak. 2012 yılı sonunda büyük ihtimalle bu profesyonel ekip terörle mücadele edecek" diye konuştu.

AK Parti Grup Başkan Vekili Nurettin Canikli, Giresun-Ordu Havaalanı için de, "Taş ocaklarıyla ilgili firmalarla yapılan görüşmeler uzadı. Bu sorun bundan kaynaklanıyor. Firmanın başlaması bu yüzden gecikti. Yoksa ihalesi yapıldı, herhangi bir geri dönüş söz konusu değil" dedi.
Kaynak: İHA