`cumhuriyet Yürüyüşü`nde Kılıçdaroğlu İzdihamı

Nilüfer Belediyesi tarafından Cumhuriyet`in ilanının 88.

`cumhuriyet Yürüyüşü`nde Kılıçdaroğlu İzdihamı
yıldönümü münasebetiyle geleneksel olarak düzenlenen yürüyüş, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu`nun katılımıyla yapıldı. Yürüyüşe katılan binlerce vatandaş, Kılıçdaroğlu ile bir araya gelmek isteyince zaman zaman izdiham yaşandı.

Nilüfer Belediyesi`nin öncülüğünde geleneksel olarak düzenlenen Cumhuriyet Yürüyüşü, Fatih Sultan Mehmet Bulvarı`nda yapıldı. Binlerce vatandaş, yürüyüşe ellerine aldıkları meşaleler ve bayraklarla katıldı. Eskişehir`deki yürüyüşün ardından Bursa`ya gelen CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu da, partisinin il başkanlığındaki toplantının ardından yürüyüşe katıldı. Otobüsle alana gelen Kılıçdaroğlu`nu vatandaşlar, "Başbakan Kemal" tezahüratları ile karşıladı. Vatandaşları selamlayan Kılıçdaroğlu`na, yoğun ilgigösterildi. Zaman zaman izdihamın yaşandığı yürüyüşte Kılıçdaroğlu, milletvekilleri, Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey ile birlikte yürüdü. Yoğun katılımın olduğu yürüyüşte, vatandaşlar Kılıçdaroğlu`nu görmek için çaba sarf etti.

Yürüyüşü görüntülemek isteyen basın mensupları ile zabıta görevlileri arasında da gergin anlar yaşandı. Tartışmanın yaşandığı yürüyüşte, bazı basın mensuplarının fotoğraf makineleri ile kameralarında zarar meydana geldi.

Yürüyüşte vatandaşlar, ellerine aldıkları meşalelerle "Türkiye laiktir, laik kalacak", "Mustafa Kemal`in askerleriyiz" ve "Şehitler ölmez, vatan bölünmez" sloganları attı. Partililer ile birlikte kol kola giren Kılıçdaroğlu, binlerce kişinin katıldığı yürüyüşte "Bursa`da olmaktan ve Cumhuriyet Yürüyüşü`ne katılmaktan dolayı gururluyum" dedi. Kılıçdaroğlu, evlerinden yürüyüşe alkışlarla destek veren vatandaşları da selamladı. Motosikletli sürücüler de kornalar çalarak yürüyüşe destek verdi.

Kılıçdaroğlu, coşkulu bir katılımın olduğu yürüyüşün ardından otobüsle Çekirge Kervansaray Termal Otel`e geçti ve burada partilileri ile bir araya geldi.
Kaynak: İHA