Minikler Huzurevinde Yaşlıların Elini Öpüp Dua Aldı

Toros Eğitim Kurumları bünyesinde faaliyet gösteren Özel Toros İdeal Çocuk Akademisi, 5 ve 6 yaş grubu öğrencileri öğretmenleriyle birlikte Asmalı Konak Huzurevi’ne bayram ziyaretinde bulundu.

Minikler Huzurevinde Yaşlıların Elini Öpüp Dua Aldı
Huzurevindeki yaşlıların elini öperek bayram hediyesi veren minik ziyaretçiler, büyüklerini hem neşelendirdi, hem duygulandırdı. Çocuklarla kucaklaşarak sohbet eden yaşlılar, küçükler tarafından hatırlanmanın mutluluğunu yaşadı. Teyze ve amcalarla fotoğraf çektiren öğrenciler, en kısa zamanda tekrar gelme sözü verdi.

Bir yıl önce huzurevinde yaşamaya başlayan 83 yaşındaki Nevruz Alkış, çocukların elini öpmesinin kendisini çok duygulandırdığını belirterek, “Bunları görünce çocukluğum aklıma geldi. Biz yaşlandık. Onlar da bir gün bizim gibi olacak.” dedi.

Özel Toros İdeal Çocuk Akademisi Müdürü Nurdan Er, öğrencilerine bayramlarda büyükleri ziyaret ve hediyeleşme değerini kazandırmak amacıyla huzurevi ziyaretlerinde bulunduklarını söyledi. Bu çerçevede yakalaşan Kurban Bayramı dolayısıyla Asmalı Konak Huzurevi’ndeki yaşlıları ziyaret ettiklerini belirten Er, “Günümüzde yaşlılarımızı bayramlarda ve diğer günlerde ziyaret ederek hatırını sorma gibi evrensel bir görevimiz var. Okulumuzda eğitim gören 5 ve 6 yaş grubu öğrencileri de büyüklerin ellerini öperek bu görevi yerine getirdi.” dedi.

Çocukların coşkusunun huzurevindeki hasret dolu yüreklere neşe getirdiğini ifade eden Er, “Toros İdeal Çocuk Akademisi olarak programlarımızda sosyal davranış kazandırma amaçlı gezilere sıklıkla yer veriyoruz. Ayrıca okulumuzda drama dersleriyle öğrencilere birebir rol vererek bu değerlerin canlandırılmasını amaçlıyoruz.” diye konuştu.

Özel Asmalı Konak Huzurevi Sorumlu Müdürü Seda Abca da bu tür ziyaretlerin kendilerini memnun ettiğini dile getirdi. Yaşlıların minikleri görünce çok mutlu olduğunu ifade eden Abca, huzurevlerine karşı bakış açısının değişmesi için bütün ziyaretleri kabul ettiklerini kaydetti. Abca, genç neslin yaşlılara karşı duyarlı olduğunu da sözlerine ekledi.