Din Görevlileri Seminerle Vaaz Yeteneklerini Geliştiriyor

Nevşehir İl Müftülüğü`nce, Diyanet İşleri Başkanlığı’nın başlattığı yeni uygulama kapsamında camilerde görev yapan din görevlilerine yönelik seminer düzenleniyor.

Din Görevlileri Seminerle Vaaz Yeteneklerini Geliştiriyor
Seminere katılan din görevlilerinin vaaz konusunda kendilerini geliştirmeleri amaçlanıyor.

Daha önce Nevşehir merkezde görev yapan din görevlilerine yönelik vaaz verme yeteneği olan imam hatip ve müezzin kayyımlara seminer verilmişti. Nevşehir il müftülüğünde il vaizi olarak görev yapan Mustafa Şahin tarafından verilen seminerler, şimdi de Nevşehir’in ilçeleri içinde müftülük personeli en fazla olan Ürgüp ilçesinde açıldı.

Seminere Ürgüp merkez, kasaba ve köylerinde görev yapan 13 İmam Hatip ve Müezzin Kayyım katılıyor. Seminer, Ürgüp Merkez Arpacızade Camii yanındaki Kur’an kursunda saat 09.00-12.00 arasında yapılıyor.

İlçe Müftü Vekili İbrahim Erdoğan seminerin görevliler için çok iyi bir şans olduğunu söyledi. Semineri veren Nevşehir İl Vaizi Mustafa Şahin ise ikincisi düzenlenen seminerin özellikle Ürgüp ilçesi için gerçekten çok önemli olduğunu söyledi.

İlçenin coğrafi konumu ve turizm bölgesi olması hasebiyle burada açılan kursun daha bir önem kazandığını kaydetti. Üç hafta sürecek olan seminer sonunda katılan bütün görevlilere katılım belgesi verilecek.