Kültür dünyası Van için ayakta

Müzeler, tiyatrolar ve sinemacılar gelirlerini depremzelere gönderecek

Van'da yaşanan deprem felaketinin ardından kültür dünyası da depremzedelere yardım etmek için adeta seferber oldu. Müzeler, tiyatrolar ve sinemacılar gelirlerini depremzelere gönderecek
Van'da yaşanan felaketin ardından, depremzedelerin yaralarını sarmak için kültür dünyası da harekete geçti. Müzeler başta olmak üzere birçok kültür kurumu, hafta sonu elde edecekleri gelirleri depremzedelere bağışlayacak. 12. İstanbul Bienali, 30 Ekim Pazar günkü bilet gelirinin tamamını Kızılay aracılığıya Van'a gönderilecek. 'Yeni Yapıtlar, Yeni Ufuklar', 'Hayal ve Hakikat' ile 'Tekinsiz Karşılaşmalar' sergilerinin yer aldığı İstanbul Modern Sanat Müzesi de 30 Ekim Pazar günü müze ziyaretlerinden elde edeceği geliri Van depremzedeleri için Kızılay'a bağışlayacak.

PERDELER VAN İÇİN AÇILACAK


Birçok tiyatro da yarın sahneleyecekleri oyunların bilet gelirlerini Van'daki depremzedelere ulaştıracak. Müjdat Gezen Tiyatrosu yarın saat 20.30'da Bahariye Müjdat Gezen Tiyatrosu'nda sahneleyeceği Dur Bi Dakka adlı fantastik komedi oyunun gelirini, Van'daki depremzedeler için kullanılmak üzere Kızılay'a bağışlayacak. Böylece, Apo Kaya'nın yazıp yönettiği, Derya Karadaş, Ebru Tekgündüz, Cengiz Okuyucu, Melina Özprodomos gibi oyuncuların rol aldığı oyun, Van için sahnelenecek. İstanbul'un yeni tiyatro oluşumlarından Ak'la Kara Tiyatro'nun oyuncuları da, Van'da yaşanan depremde zarar görenlere yardım etmek için kolları sıvadı. Yarın 15.00'te Ak'la Kara Tiyatro, Tom, Dick & Harry adlı oyunu depremzelere için sahneleyecek. Van'a destek veren tiyatrocular bu kadarla da sınırlı değil. Tiyatro Gerçek, Üstü Kalsın- Cemal Süreyya adlı oyunlarının bu haftaki gelirini Van'a bağışlıyor. Tiyatro Öteki Hayatlar, Adam adlı oyunlarının, Metin Zakoğlu Tiyatrosu, Bir Delinin Hatıra Defteri oyunun gelirini, Ali Poyrazoğlu ise yeni oyunu Beni Unutma'nın iki gösterinin gelirini depremzedelere yollama kararı aldı. Sıfırnoktaiki, yarın saat 17.00'de sahnelenecek Limonata adlı oyunun gelirinin depremzedelere gönderileceğini açıklamıştı. Bugün vizyona giren Behzat Ç. Seni Kalbime Gömdüm adlı filmin ekibi de filmin ilk gün gelirini depremzedelere bağışlama kararı aldı.

DEPREZEDELER İÇİN KONSER

Van'a destek veren etkinlikler arasında konserler de var. Taksim'de bulunan Kooperatif İstanbul adlı mekan bugün Perapolis, Taka Tuka ve Yukarı Deniz gruplarını ağırlayacak ve geceden elde edilen gelir, depremzedelere bağışlanacak. Ayrıca pazar günü, Maçka Küçükçiftlik Parkı'nda da Van için Rock konseri var. Konserin biletleri Biletix'te.