Çalımbay: İyi Oynayarak Üç Puanı Aldık

Sivasspor Teknik Direktörü Rıza Çalımbay Mersin İdman Yurdu maçı sonrası yaptığı basın toplantısında iyi oynayarak 3 puanı aldıklarını söyledi.


Geçen haftaki Kayseri yenilgisi sonrası Mersin maçının şans olduğunu ifade eden Çalımbay, maçın başından sonuna kadar iyi oynadıklarını ama çok gol kaçırdıklarını vurguladı.


Kötü bir mağlubiyet sonrası Mersin maçını şans olarak gördüklerini aktaran Çalımbay, “Herşeyden önce, geçen hafta sonu oynadığımız Kayseri maçı vardı. Normalde o maçta kötü oynamadık ama kırılma anları vardı ve bu anlarda basit goller yediğimiz için inanılmaz bir mağlubiyet aldık. Bizim de bunu bir an önce atmamız gerekiyordu. Mersin maçı bu nedenle şanstı. Maçın başından son bölümüne kadar iyi futbol ortaya koyduk. Kanatları iyi kullandık. Herkes iyi futbol oynadı. Ama maalesef girdiğimiz pozisyonlar ve son paslarda başarılı değildik. Hatta iki kez penaltıyı değerlendiremedik. Önemli olan 3 puanı kazanmaktı. Özgüven kazanmamız gerekiyordu. Şimdi çok zorlu bir periyoda giriyoruz. Beşiktaş ve Fenerbahçe maçlarımız var. Ben takımından memnunum. Bütün oyunculara şans vermeye çalışıyoruz. Beşiktaş maçına daha değişik kadroyla çıkacağız. Biz pazar günü mağlup olduk, üzülecek vaktimiz yok. Galip geldik sevinecek vaktimiz yok. Bu nedenle hemen Beşiktaş maçına bakmamız gerekiyor." dedi.


Mersin İdman Yurdu Teknik Direktörü Nurullah Sağlam da Sivas’ın zor bir deplasman olduğunu ifade etti. Özellikle rakibin oyunundan dolayı kendi oyunlarını sahaya yansıtmayı başaramadıklarını aktaran Sağlam, “Skoru belirleyecek şeyin dönen toplar olduğunu konuşmamıza rağmen ikinci toplara sahip olamadık. Bu topları alan rakibimiz üstünlük sağladı. Oyunun son bölümlerinde biz de rakibe uyup farklı bir anlayışa büründük. Karambollerde pozisyon da bulduk ama gole dönüştürmeyi başaramadık. Mağlup ayrıldık. Zorlu bir Beşiktaş maçı sonrası biraz yorgunluk vardı. Rakibimiz bizden bir gün fazla dinlendi. Bu avantajı vardı. Rakibin arkaya atılacak toplar ve ikinci topları için çalıştık ama başarılı olamadık. Verdiğimiz pozisyonlar bu yönde idi. Yediğimiz gol bir Süper Lig takımının yememesi gereken bir goldü” diye konuştu.


Sivasspor’un başarılı oyuncusu Uğur Kavuk da galibiyetten dolayı mutlu olduklarını dile getirdi. Kötü bir Kayseri yenilgisinin ardından aldıkları bu galibiyetin kendilerine moral olduğunu belirten Kavuk, Beşiktaş maçından da galibiyetle ayrılmak istediklerini söyledi.
Ziya Erdal ise 3 haftadır kazanamadıklarını ve kötü bir yenilgi sonrası bu maçı kazandıkları için mutlu olduklarını, ama maçı daha farklı kazanmaları gerektiğini ifade etti.
Karşılaşmanın tek golünü atan Michael Enaramo ise, "Bizim için çok iyi bir maçtı. İyi oynadığımıza inanıyorum. Çok pozisyon bulduk ama değerlendiremedik. Tek golle de olsa kazandığımız için mutluyuz." dedi. 3 hafta önce annesini kaybettiğini söyleyen golcü oyuncu attığı golü annesine armağan etiğini söyledi. Navratil de önemli olanın 3 puanı kazanmak olduğunu vurguladı.

Mersin İdman Yurdu oyuncu Mustafa Keçeli ise, ilk yarı kötü oynadıklarını ve pozisyon verdiklerini, Sivasspor’un maçı daha çok istediğini aktardı.