Hasta Hakları Savunucularından Ankara Valiliği`ne Ziyaret

Hasta ve Hasta Yakını Haklarını Savunma Derneği (HAYASAD) yöneticileri, Dünya Hasta Hakları Günü`nde Ankara Valiliği`ne ziyarette bulundu.

Hasta Hakları Savunucularından Ankara Valiliği`ne Ziyaret


Valilikte Ankara İl İnsan Hakları Komisyonu Başkanı ve Ankara Vali Yardımcısı Mehmet Oduncu tarafından kabul edilen Hayasad Başkanı Av. İlhan Yetişgin ve Yönetim Kurulu Üyeleri Doğa Yaşar ile Fatih Demirel, görüşmede hasta ve yakınlarının karşılaştıkları sorunlarla ilgili bilgi verdi. Hayasad Başkanı Yetişgin, “Her ne kadar ülkemizde pek bilinmese de tüm dünyada ve ülkemizde 26 Ekim Dünya Hasta Hakları Günü olarak kabul edilmiştir. Aslında böylesi önemli bir meseleyi bir güne sığdırmak doğru değil, fakat konunun gündeme gelmesi ve halkımızda bilinç oluşturması açısından bugünü önemsiyoruz. En kısa zamanda hasta hakları konusunda Ankara Valiliği ile yapabileceğimiz projeleri görüşmek üzere yeniden ziyarete geleceğiz." dedi.

Vali Yardımcısı Mehmet Oduncu ise bir sivil toplum örgütü olarak insani açıdan amacı böylesi yüksek bir konuda inisiyatif alarak çalışan girişimlere her zaman ihtiyaç olduğunu dile getirdi. Oduncu, "Sizler hem devlet olarak bizleri kontrol ediyorsunuz hem de kamu gücüyle ulaşamadığımız noktalarda destek oluyorsunuz. Bu açıdan sivil inisiyatif çok önemli. Devlet hasta hakkı konusunda bazı düzenlemeler yaptı. Fakat bu düzenlemeler ve haklarımız konusunda vatandaşın yeterince bilgisi yok. Bu büyük bir eksikliktir.” diye konuştu.