Dubai’den 1 Milyar Dolarlık Yeni Emlak Fonu

Dubai hükümetinin yatırım kurumu Dubai Yatırım Şirketi’nin emirlikte emlak sektörüne yatırım yapmak üzere yeni 1 milyar dolarlık fon kurduğu bildirildi.

Dubai Medya Ofisi’nden yapılan açıklamada fonun kurulması için Kanadalı malvarlığı yönetim firması ile anlaşma imzalandığı ifade edildi.

Açıklamaya göre bu fon, sadece Dubai emlak piyasasına yatırım yapacak ilk fon olacak. Başlangıç için Dubai Yatırım Şirketi 100 milyon dolar, Kanadalı Brookfield Malvarlığı Yönetimi şirketi 100 milyon dolar yatıracak. İki şirketin hedefinin diğer özel yatırımcıları da çekerek fonun miktarını 1 milyar dolara kadar çıkarmak olduğu kaydedildi.

Dubai Yatırım Şirketi yönetim kurulu üyesi ve Dubai Üst Mali Komite Başkanı Şeyh Ahmed Bin Said El Maktum, emirliğin bir sonraki büyüme safhasında bu anlaşmanın önemli bir adım olduğunu ve Dubai’nin bölgede yatırım merkezi olarak cazibesini bir kere daha ispatladığını söyledi.

Yerel medyada çıkan haberlere göre fon ile ilgili daha detaylı bilgi verilmedi. Fonun nasıl işletileceği ya da anlaşmanın nihai olup olmadığı henüz bilinmiyor. Açıklamaya göre iki taraf mutabakat anlaşması imzaladı fakat bu anlaşmanın kesin bağlayıcılığı bulunmuyor. Verilen bilgiye göre fon ile hem serbest bölge hem serbest bölge dışına yatırım yapılacak ve fonun ömrü 8 ile 10 yıl arası olacak. Uzmanlar, yeni emlak fonunun, piyasaya yatırım yapacak ilk hükümet destekli ve koordineli bir proje olduğunu kaydetti.

Küresel ekonomik krizden Birleşik Arap Emirlikleri’nin ticari merkezi Dubai de olumsuz şekilde etkilendi ve emlak fiyatları bazı bölgelerde 2008’in sonundan bu yana yüzde 50’den fazla düştü.