Arıcılık Kursunu Bitiren 22 Kişi Belge Aldı

Edremit Halk Eğitimi Merkezi`nce Ortaoba köyünde açılan Arı Yetiştiriciliği kursunu bitiren 22 kişiye, belgeleri törenle verildi.

Arıcılık Kursunu Bitiren 22 Kişi Belge Aldı
Törene Edremit Kaymakamı Osman Tunç, İlçe Milli Eğitim Müdürü Atanur Çağlayan, Halk Eğitim Merkezi Müdürü İsmail Damar, Ortaoba Köyü Muhtarı Adem Ercan, okul müdürleri Hasan Zörer ve Hüseyin Malcı, müdür yardımcıları M.Halil Dikici, Mehmet Kundakçı ve Barış Seren ile usta öğretici Cemil Gülcü katıldı.

Törende konuşan Kaymakam Tunç, "Ben de arıcı bir aileden geliyorum. Görev yaptığım yerlerde arıcılık mesleğini doğru bir şekilde yapan değerli insanlarla tanıştım. Kovan içindeki dünya, bir mühendislik harikasıdır. Bal, polen, arı sütü ve propolis gibi ürünler, Allah`ın lütfu olarak insanoğluna sunduğu mucize ürünlerdir. İnsan sağlığı üzerinde önemli etkileri olan ve her geçen gün önemi artan bu sektörde, üretimin bilinçli yapılması gerekmektedir. İnsan sağlığını olumsuz etkileyebilecek uygulamalardan kaçınmak, gıda sektörünün her alanında olduğu gibi arıcılık sektöründe de doğal yollarla organik ürünler üretmek, bilinçli üretici olmak son derece önemlidir." dedi. Tunç, geliştirilecek projelerle ekonomik durumu yetersiz kursiyerlerden arıcılık mesleğine gönül vermiş üreticilerin vakıf tarafından destekleneceğini belirtti. Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Damar ise akşam saatlerinde verilen ve 16 iş günü devam eden kursun toplam 80 saat olduğunu ve 22 kursiyerin belge almaya hak kazandığını söyledi.