Başbakan Erdoğan ve Cumhurbaşkanı Aliyev İzmir`de

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ``ANA`` isimli uçakla saat 10.

40`ta İzmir Çiğli Havaalanı`na indi. Erdoğan`ı AK Parti milletvekilleri Ali Aşlık, Hamza Dağ, Erdal Kalkan, İlknur Denizli, Rifat Sait, Nesrin Ulema ve Aydın Şengül, İzmir Valisi Cahit Kıraç, Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, İl Emniyet Müdürü Ercüment Yılmaz, Ege Ordusu ve Garnizon Komutanı Orgeneral Abdullah Atay, AK Parti İl Başkanı Ömer Cihat Akay ve diğer ilgililer karşıladı. Başbakan Erdoğan`ın beraberinde Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, Millî Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin ile Dışişleri Bakanlığı Müsteşarı Feridun Sinirlioğlu da vardı.
Erdoğan, bir süre sonra aynı havaalanında Azerbaycan Cumhurbaşkanı Haydar Aliyev`i karşıladı. Aliyev ile beraber Azerbaycan Savunma Bakanı Sefer Abiyev, Ekonomi ve Kalkınma Bakanı Şahin Mustafayev, Sanayi ve Enerji Bakanı Natik Aliyev, Ulaştırma Bakanı Ziya Memedov ile Aile Kadın ve Çocuk Sorunları Komite Başkanı Hicran Hüseyinova da İzmir`e geldi.

Başbakan Erdoğan, Cumhurbaşkanı Aliyev`le birlikte Aliağa ilçesindeki Petkim tesislerinde kurulan AYPE-T fabrikasının açılışına, ayrıca Star Rafinerisi ile Haydar Aliyev Teknik ve Meslek Lisesi`nin temel atma törenlerine katılacak. Erdoğan ve Aliyev, ikili görüşmenin ardından Yüksek Düzeyli Stratejik İşbirliği Konseyi oturumuna geçecek. Daha sonra ise ortak basın toplantısı düzenlenecek.