Tümsiad Depremzedelere Yemek Gönderiyor

Tüm Sanayici ve İş Adamları Derneği (TÜMSİAD) Adana Şubesi, deprem bölgesindeki 500 depremzedeye sıcak yemek verecek.


TÜMSİAD Başkanı Deniz Köse, Van’da yaşanan 7.2 büyüklüğündeki depremde, şu ana kadar belirlenen 1090 yaralıya acil şifalar dilerken, ölenlere de Allah’tan rahmet, yakınlarına ve Türk Milletine başsağlığı diledi.

Köse, Yönetim Kurulu ve Komisyon Başkanları ile yaptığı toplantıda, devletin üst kademesinin deprem bölgesinde bulunmasının yaraların bir an önce sarılmasına katkı sağlayacağını söyledi.
Deprem bölgesinde bulunan arama kurtarma ekiplerine de kolaylıklar dileyen Köse, “Türk halkı böyle zamanlarda her zaman devletinin yanındadır. İnanıyorum ki, depremzedelerin ihtiyaçları el birliği ile kısa zamanda giderilecektir” dedi.

Marmara depreminde, Adana ekiplerini karşısında gören bir belediye yetkilisinin,’’ Adana depreminde duyarsız kaldık; özür dileriz’’ demesini anlamlı bulduğunu söyleyen Başkan Köse, ‘’Türkiye bir deprem bölgesidir. Her şehrimiz risk altındadır. Bu nedenle kamu, iş yeri ve evlerimizde gerekli tedbirleri mutlaka almalıyız. Yaşanan acıları da yüreğimizde hissetmeliyiz’’ şeklinde konuşarak, toplantıya katılanları ve üyeleri Valiliğin kampanyası doğrultusunda yardıma davet etti.
Köse, ayrıca deprem bölgesinde 500 afetzedeye her gün sıcak yemek vermek için oluşturulan ekibin, Valilik kanalıyla Van kriz merkezine gönderilmek üzere hazırlıklarını tamamladığını da sözlerine ekledi.