Silahlı Saldırı Zanlısı Tutuklandı

Kütahya`da çeşitli suçlardan aranan ve en son bir kişiye silahlı saldırı düzenlediği iddiası ile gözaltına alınan zanlı, tutuklandı.


Polis, 5 Ekim`de, Sultanbağı Mahallesi Gediz Caddesi`nde bir süre takip ettikten sonra Özer Aykut`un, otomobiline açılan ateş açması sonucu yaralanmasının ardından kaçan zanlıların yakalanması için geniş çaplı soruşturma başlattı. Olaya karıştığı ileri sürülen Serkan A. ve Emre S, olaydan hemen sonra kaçtıkları aracın Kütahya-Gediz karayolunda arızalanması üzerine jandarma ekiplerince yakalanırken, adliyeye sevk edilen bu kişilerden Emre S. mahkemece tutuklandı, Serkan A. ise serbest bırakıldımıştı.

Polis, olayın asıl faili olduğu iddiasıyla aranan Soner Kaygısız`ın (28), Zafertepe Mahallesi`nde bir arkadaşının evine girdiğini tespit etti. Cumhuriyet Savcılığından alınan arama kararı doğrultusunda eve giren ekipler, Kaygısız`ı girdiği evin tuvaletinde gözaltına aldı. Emniyette işlemleri tamamlandıktan sonra adliyeye sevk edilen Kaygısız, "Mala Zarar Verme" suçundan berrat ederken, `Adam öldürmeye tam teşebbüs` suçundan mahkemece tutuklandı.

Kaygısız`ın, daha önce polisin dur ihtarlarına uymayarak birçok kez kaçtığı, `Fuhuş`, `Fuhşa aracılık etme`, `Adam öldürmeye teşebbüs`, `Gasp`, `Hırsızlık`, `Mala zarar verme`, `Ateşli silahla meskun mahalde ateş açma`, `Polise mukavemet etme` gibi suçlardan çok sayıda kaydının bulunduğu öğrenildi