Uluslararası Lycian Challenge’de İpi Fransızlar Göğüsledi

Fethiye’de düzenlenen “Uluslararası Lycian Challenge Macera Yarışı”na katılan 11 ülkeden 53 yarışmacının 4 gün 3 gece süren mücadelesinin galibi Fransa ekibi oldu.

Uluslararası Lycian Challenge’de İpi Fransızlar Göğüsledi
Yarışlarda dağ bisikleti, trekking, yüzme, kum koşusu, oryantiring, nehir kanosu, deniz kanosu ve ip parkurlarında birbirleriyle kıyasıya mücadele eden ekiplerden Fransa Salamon-XTTR63 ekibi 300 kilometrelik mücadeleyi birinci olarak tamamladı. Yarışmada ikinciliği İsveç’ten Sweco Advanture, Üçüncülüğü de Danimarka’dan Skandıa Adventure takımları kazandı.

Muğla Valisi Fatih Şahin’in verdiği start ile Göcek beldesinden Başlayan yarışmada 300 kilometrelik parkur içinde zorlu mücadeleleri tamamlayan ekiplere ödülleri Ölüdeniz Lykia World Tatil köyünde düzenlenen törenle verildi. Birinci olan Fransa ekibine 5 Bin TL’lik ödülü Muğla Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mansur Harmandar ile birlikte Lykia World Genel Müdürü Ernst Otto Nölle verdiler. Yarışmada ikinci olan İsveç ekibine 3 Bin TL’lik ödülünü FETAB Başkanı Osman Otgöz ile Lykia Wrold yetkililerinden Turgay Onaral verirken, üçüncü Danimarka ekibine 2 Bin TlL’lik ödülünü Lykia World yetkilisi Kamile Özsoy ile Okşan Palabıyıkoğlu Aksoy alkışlar arasında sundu.

Türk ekibinin yanı sıra Polonya ve birinci olan Fransa’ya 2012 Macera yarışmasına ücretsiz katılım hakkı da sunuldu. Geçtiğimiz yıl yine birinci olan Fransa ekibi Fanny Frechinet, Jane Beguin, Alexandre Dinitriov Jojelyn Vogt bu yılda zorlu mücadeleyi birinci bitirmenin keyfini ödül töreninde sevinç çığlıkları atarak kutlarken, Organizatör Bora Borçin “ bu yarışmanın Uluslararası alanda gelecek yıllarda daha da ilgiyle karşılanacağını, ve katılın artacağını söyleyerek başta Muğla Valisi Fatih Şahin olmak üzere tüm ilgililere katkılarından dolayı teşekkür etti. Törende 4 gün 3 gece süren yarışa destek verenlere plaket verildi.
Kaynak: İHA