Tepeyran Roman Yarışması Sonuçlandı

Çankaya Belediyesi`nin Yazar Oktay Akbal`ın büyükbabası romancı Ebubekir Hazım Tepeyran adını yaşatmak amacıyla düzenlediği roman yarışması sonuçlandı.

Tepeyran Roman Yarışması Sonuçlandı
Ödülü, 2004 yılında can yayınları tarafından yayımlanan `Ölümün Gölgesi Yok` adlı yapıtıyla Adnan Binyazar kazandı. Seçiciler kurulunda bulunan Tahsin Yücel, Osman Şahin, Hikmet Altınkaynak, Metin Celal, Ahmet Yıldız ve Hilal Erkan ödüle Adnan Binyazar`ın eserini layık gördü. Ödül, Tüyap İstanbul Kitap Fuarı`nda 13 Kasım 2011 Pazar günü düzenlenecek panelde verilecek. Çankaya Belediyesi ile Niğde Kültür ve Sanat Platformu girişimince düzenlenen roman ödülü yarışmasına 2000-2010 yılları arasında yayımlanmış yapıtlarla katılım sağlandı

Romancılığı yanında dahiliye nazırlığıyla, milli mücadeleye katkılarıyla, Ankara, Niğde Valiliği ve Niğde milletvekilliği gibi devlet adamlığıyla toplumda saygın bir yere sahip olan Ebubekir Hazım Tepeyran, Yazar Oktay Akbal`ın büyük babası. Tepeyran, milli mücadele içinde yer alması nedeniyle idama mahkum olmasının ardından cezası küreğe çevrildi ve cumhuriyetin ilanıyla serbest kaldı. Tepeyran 20. yüzyılın ilk Türk köy romanı `Küçük Paşa`nın da yazarıdır.
Kaynak: İHA