'Akla Kara Tiyatro' yeni sezonu açtı

Tiyatro dünyasının yeni sanat durağı 'Akla Kara Tiyatro'nun üç iddialı oyunu 'Sihirbaz', 'Fare Kapanı' ve 'Tom, Dick &Harry' tiyatro seyircileriyle buluştu.

'Akla Kara Tiyatro' yeni sezonu açtı
Tiyatro dünyasına yeni bir soluk getiren" Ak'la Kara Tiyatro ", yeni sezona merhaba dedi.

Tiyatro severlerin beğeniyle izlediği “Sihirbaz”, Uluslararası İlüzyon şampiyonlukları bulunan ilüzyonist/oyuncu Özgür Özdural'dan, dünya'da bir ilk.

İlüzyon ve dramanın içiçe geçtiği 70 dakikalık çok özel bir gösteri sunan Sihirbaz, her Salı saat 20:30’da seyirci karşısında olacak .

Londra'da 60.yılını kutlayan Agatha Cristie klasiği “Fare Kapanı” da “Ak’la Kara Tiyatro” ile Türkiye'de. 20 Ekim’de başlayan oyun her Çarşamba, Perşembe saat 20:30’da izleyicilerle buluşacak.

Ray Cooney ve Michael Cooney'in yazdığı son komedilerden biri olan “Tom,Dick&Harry” ise Haldun Dormen'in süpervizörlüğünde Türkiye'de ilk defa Tiyatro Ak'la Kara'da sahneleniyor. 21 Ekim’de başlayan oyun her Cuma saat 20:30, Cumartesi saat 15:00 ve 20:30, Pazar saat 15:00’de tiyatroseverlerin karşısında olacak .

Çocuk seyircileri de unutmayan Ak’la Kara Tiyatro” Pizza Ülkesi’ne tüm çocukları bekliyor. 20 yıllık eğitmenlik tecrübesiyle Kerem Kobanbay'ın yazıp yönettiği, müzikli ve danslı çocuk oyunu olan, Pizza Ülkesi'nde Bebek Mısır'ın iyi insan olma yolundaki maceralarını tüm çocuklar, 22 Ekim’den itibaren her Cumartesi , Pazar saat 11:00'de Ak’la Kara Tiyatro’da izleyebilecek.

SiHİRBAZ

Her Salı 20:30
Oyun bize Fransız İlüzyonist Harry LaFontain'in hayatını sunuyor.Sihirbaz, 1940'lı yılların sonunda, İkinci Dünya Savaşı biterken bombalanmış bir Fransa'da yetim olarak doğan Harry LaFontain adlı bir sihirbazın hikayesidir. Dünya hızla modern zamanlara dönerken gerçeği çok daha antik sırlarda arayan Harry'nin hikayesine seyirci olacak ve onun farklı çağlarında yaptıklarına, İlüzyonist Özgür Özdural ve ekibiyle sihirin dramayla birleştiği oyunda tanıklık edecekler.

Yönetmen: Özgür Özdural
Oyuncular: Özgür Özdural, Alayça Öztürk, Doruk Ülgen, Selim Başarır

FARE KAPANI
Her Çarsamba-20:30, Persembe 20:30
Tiyatro tarihinde en uzun süre (59 yıl ve hala Londra St. Martin Tiyatrosunda oynanmakta olup Guinness rekorlar kitabına geçmiştir.) sahnede kalmayı başaran Fare Kapanı, Agatha Christie'nin eserlerinin arasında en tanınmış olanlardan biridir.

Bir kar fırtınası sırasında İngiltere'de dağ otelinde mahsur kalan 7 kişiden hangisi katildir?

Yönetmen: Burak Karaman- Elif Erdal
Oyuncular:Ruhi Sarı, Bedia Ener Öztep, Gazanfer Unduz, Özgür Özdural, Sibel Akdeniz, Merve Anlağan, Can Şıkyıldız, Deniz Şen

TOM, DICK & HARRY
Her Cuma 20:30, Cumartesi 15:00-20:30, Pazar 15:00
Vodvil Tiyatrosunun tartışmasız en büyük yazarının son oyunlarından biri Türkiye'de ilk defa sahneleniyor. Tom ve Linda'nın evliliklerindeki tek eksik şey bir çocuktur. Evlat edinme ajansından bir müdürün kontrole geleceği gün Tom'un ortanca kardeşi Dick eve kaçak göçmenleri saklar. En küçük kardeş Harry ise bahçeye kadavra parçaları gömüp evin değerini düşürerek daireyi ucuza satın almak peşindedir.

Haldun Dormen Süpervizörlüğünde sahneye konacak oyun sezonun en iddialı komedisi.

Yönetmen: Ali Gökmen Altuğ
Oyuncular: Ece Uslu, Savaş Özdural, Kerem Kobanbay, Hakan Altuntaş, Nur Subaşı, Nazan Diper, Mustafa Dinç, Beril Senvarol, Taylan Atlıhan

PİZZA ÜLKESİ (Çocuk Oyunu)
Her Cumartesi 11:00, Pazar 11:00
Bilinmeyen bir yerde, Pizza Ülkesi adlı bir diyarda, Başkan Kalın Hamur ve diğer pizza malzemeleri çocukların pizza siparişlerini yetiştirmeye çalışmaktadır. Pizza Ülkesinde temizlik, düzen ve malzemelerin tazeliği çok önemlidir. Günlerden bir gün ülkeye yeni bir malzeme gelir. Bu malzeme daha önce hiçbir pizzada yer almamış Bebek Mısır'dır. Müzikli ve danslı çocuk oyunu, seyircisine iyi insan olmanın anahtar cümlelerini eğlenceli bir yolla gösteriyor.

Yönetmen:Kerem Kobanbay
Oyuncular:Selin Zafertepe,Şirvan Akan,Eren Genç,Gülnur Badakal,Bihter Gülgeç,Özge Soyal,Gizem Yağız
Müzikler:Harun Can Koreografi:Seda Alpay