Üniversiteliler Teröre Tepki İçin Yürüdü

Manisa`nın Turgutlu ilçesinde bir grup üniversite öğrencisi, 24 askerin şehit olduğu hain saldırıyı protesto için yürüyüş düzenledi.

Üniversiteliler Teröre Tepki İçin Yürüdü
Turgutlu`da okuyan yaklaşık 200 üniversite öğrencisi, Atatürk Bulvarı üzerinde toplanarak sloganlar eşliğinde 50. Yıl Alanı`na kadar yürüdü. Grup, daha sonra `Ne mutlu Türküm diyene`, `Her şey vatan için`, `Şehitler ölmez vatan bölünmez` sloganları atarak eski belediye binası önüne yürüdü. Gençlere vatandaşlar da alkışlayarak destek verdi. Grubun sözcüsü Hasan Basri Dikişçi yaptığı açıklamada, "24 askerimizin şehit düştüğü bu günde bizler üniversite öğrencileri olarak sessiz kalamazdık. Bizler kahveyegidip, çay içeceğimize burada toplandık ve sesimizi duyurmaya çalıştık. Şu görüldü ki bizler tek yürek olabiliyoruz. Amaç burada bir kıvılcım yaratmak. Emniyet amirlerimize de bizlere yardımcı oldukları için teşekkür ediyoruz" dedi.

Turgutlu İlçe Emniyet Müdürü Kemal Yıldız, gruba farklı biçimlerde slogan atmamak şartıyla yürüyüşlerini sonlandırabileceklerini açıkladı. Bunun üzerine grup, İstiklal Marşı`nı okuyarak olaysız şekilde dağıldı.
Kaynak: İHA