'Kılıçdaroğlu farklı bir tepki vermeliydi'

Gazeteci Yazar Fehmi Koru, Kılıçdaroğlu'nun Hakkari'deki saldırıya ilişkin yaptığı açıklamaları eleştirerek, "Kılıçdaroğlu farklı bir yönetim, farklı bir anlayışı CHP yönetimine taşıdı. Ama o Baykal gibi konuştu. Yeni bir tavır koyması ona kaybettirmez, kazandırırdı" dedi.

'Kılıçdaroğlu farklı bir tepki vermeliydi'
Kanal 24 ekranlarında yayınlanan Ali Bayramoğlu’nun sunduğu Siyaset 24 programına konuk olan Fehmi Koru, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Hakkari'deki saldırıya ilişkin yaptığı açıklamaları eleştirdi.

"Yeni bir Türkiye var" diyen Koru, "Başbakan yeni bir Türkiye’nin farkında olan bir iktidar partisi başkanı olarak konuşuyor, o tuzağa düşmüyor. Yani 33 erin şehit olduğu olay ile bu 24 şehitin olduğu olay vahamet açısından farklı değil. Ama yeni bir durummuş gibi farklı bir tavır koyan bir iktidar partisi. Ben CHP’den ve MHP’den de yeni Türkiye’nin muhalefeti olarak farklı şeyler bekliyorum. Böyle şaşırtmalarını değil, farklı davranarak şaşırtmalarını bekliyorum" şeklinde konuştu.

Kemal Kılıçdaroğlu'nun farklı bir yönetim anlayışını CHP Genel Başkanlığına taşıdığını anımsatan Fehmir Koru, "Ama verdiği tepkilere baktığımda, Deniz Baykal konuşuyormuş gibi geldi bana. Çünkü Deniz Bey de bugün o partinin lideri olsaydı, yüzde 90 aynı sözlerle konuşacaktı. Halbuki sen yeni bir lidersin ve yeni bir Türkiye’de yeni bir şekilde tavır koyman sana kaybettirmez, kazandırır. Öyle bir davranış sergisileseydi bugün biz muhalefet partisini de alkışlayan bir şekilde konuşabilirdik. Yani demokrasi içerisinde çözülecek olan sorunların şiddetin diliyle ifade edilmesine biz de karşıyız, böyle bir şey olmaz dese bir şey mi eksilir CHP’den" ifadelerini kullandı. BEYAZ GAZETE


'Kılıçdaroğlu farklı bir tepki vermeliydi'