Erzurum Şifa Hastanesi, Tüp Bebek İsteyenlerin Umut Kapısı Oldu

Doğu Anadolu Bölgesi`nin ilk ve tek tüp bebek ünitesi, Erzurum Şifa Hastanesi`nde hizmete girdi.

Bölgede çocuk sahibi olmak isteyen çiftler büyük paralar ve zaman harcayarak İstanbul ve Ankara`ya gitmek yerine Erzurum`u tercih etmeye başladı.

Türkiye`nin sayılı tüp bebek merkezlerinden birisi olan Erzurum Şifa Hastanesi, Sağlık Bakanlığı`ndan `faaliyet izin belgesi`ni geçtiğimiz günlerde alarak hizmete başladı. Hastane, Doğu Anadolu Bölgesi`nde çocuk özlemi çeken çiftlerin umudu oldu. Bölgeden yılda ortalama 5 bin çiftin, tüp bebek yöntemiyle çocuk sahibi olmak için İstanbul ya da Ankara`daki tıp merkezlerine gittiği ifade ediliyor. Şifa`nın bu hizmeti sayesinde aileler artık Ankara ve İstanbul`a gitmekten kurtulmuş olacak.


"ÇOCUK SAHİBİ OLMA UMUDUNU BOŞA ÇIKARTMIYORUZ"
Şifa Hastanesi Tüp Bebek Ünitesi sorumlusu kadın doğum uzmanı doktor Kemal Yıldız, üstün teknolojiyle donatılmış modern embriyoloji laboratuvarı ve uzman ekip kadrosuyla tüp bebek ünitesinde hizmet sunmaya başladıklarını söyledi. Yıldız, çocuk özlemi çeken çiftlerin İstanbul ya da Ankara`daki tüp bebek merkezlerine gitmek yerine Şifa Hastanesi`ni tercih etmeye başladıklarını ifade etti. Ardahan, Tunceli, Iğdır, Gümüşhane ve diğer bölge illerden tüp bebek sahibi olmak isteyen çok sayıda çiftin hastanelerine geldiğini belirten Yıldız, "Bölge insanımız artık çocuk sahibi olmak için büyük miktarda para harcayarak İstanbul`a veya Ankara`ya gitmiyor. Tam donanımlı embriyo laboratuvarımız ve uzman ekibimizle çocuk sahibi olmak isteyen çiftlerimizin umudunu boşa çıkartmıyoruz. Çünkü başarı oranımız sahip olduğumuz teknoloji ve uzman ekip sayesinde oldukça yüksek." dedi.


"ULUSLARARASI ETİK KURALLARA BAĞLIYIZ"
Tüp bebek uygulamasının istismara açık olması sebebiyle riskli olduğunu hatırlatan doktor Kemal Yıldız, Şifa Hastaneleri olarak uluslararası etik kurallar çerçevesinde çiftlere sağlık hizmeti sunduklarını kaydetti. Hekim ve hasta arasındaki sırların gizli kaldığını ve çiftlerden alınan tohumların değiştirilmesinin asla mümkün olmadığını vurgulayan Yıldız, "Şifa Hastaneleri olarak uluslararası etik kurallara bağlı olarak çalışan ve bunlardan ödün vermeyen bir kurumuz. Hastalarımızın sırlarını ve emanet etmiş oldukları tohumlarını ve çocuk sahibi olma ümitlerini hiç bir zaman boşa çıkartmayacağız. Çocuk sahibi olmak isteyen çiftlerimiz bize güvenli bir ortamda olacaklarını bilerek gelmelerini istiyoruz." diye konuştu.