Otomobil Pazarlarına Alıcıdan Çok İzleyici Geliyor

Balıkesir`in Edremit ilçesine bağlı Kadıköy beldesinde özellikle hafta sonlarında kurulan açık oto pazarında araç ve vatandaş yoğunluğu yaşanıyor.

Otomobil Pazarlarına Alıcıdan Çok İzleyici Geliyor
Araç satıcıları bakanların yoğun olmasına rağmen satışların tek tük olduğunu belirtiiyor. Vatandaşlar ise fiyatların yüksek olmasından yakınıyor.

Kurban Bayramı’nın yaklaşmasıyla birlikte güzel havayı fırsat bilenler hafta sonunu açık oto pazarında değerlendirdi. Pazarda araç ve vatandaş yoğunluğu yaşanırken, bu yoğunluk araç alım satımlarına pek yansımadı.

Kurban Bayramı`nın yaklaşmasıyla tatile çıkmak isteyenlerin otomobil arayışına girdiğini dile getiren satıcılar, bu nedenle yoğunluğun daha da arttığını söyledi. Fiyatların da artan ilgi nedeniyle yüksek seyrettiğini belirten otomobil satıcıları, ikinci el otomobil fiyatlarının Kasım ayının sonlarına doğru belirgin bir şekilde düşmese bile daha makul olacağını kaydetti.

Otomobil satıcısı Hüseyin Can pazardaki yoğunluğu ``Kuru kalabalık`` olarak nitelendirdi. Vatandaşların otomobillere ilgi gösterse bile fiyatını sorar sormaz kimi zaman pazarlık yapmadan kimi zaman da aracı inceledikten sonra gittiğini belirten Can, satış yapamamaktan şikayet etti. Can, yaptıkları satışlardan 200-300 TL gibi miktarlar kazandıklarını, bunun da kendilerini çok zorladığını söyledi.

Otomobil alım satımıyla ilgilenenlerin sayısının her geçen yıl arttığını anlatan otomobil satıcısı Hasan Halıcı, satışlarının azalmasında bunun da etkisi olduğunu belirtti. İbrahim Danacı da Kurban Bayramı`nın yaklaşması sebebiyle otomobil satışları bakımından yılın en yoğun dönemi olduğunu, buna karşın istedikleri satış miktarını yakalayamadıklarını söyledi. Fiyatların vatandaşlara yüksek geldiğini belirten Danacı, sattıkları otomobillerden cüzi miktarlarda kar edebildiklerini kaydetti. Geçmiş yıllarda alım satım işlerinin çok daha fazla olduğunu anlatan Danacı, internet üzerinden yapılan satışların da otomobil pazarlarını olumsuz etkilediğini dile getirdi. Vatandaşların internette istediği her an istediği özelliklerde otomobili bulabildiğine işaret eden Danacı, kendilerinin de internetten yaptıkları satışın pazardakinden daha fazla olduğunu bildirdi. Danacı, görmeden karar veremeyen alıcıların otomobil pazarlarını tercih ettiklerini kaydetti.


Otomobilini satışa çıkaran Ferhat Erdemli, 3 haftadır otomobilini pazara getirdiğini, bakanların yoğun olmasına rağmen müşteri bulamadığını ifade etti. Vatandaşların otomobili ancak çok uygun fiyatlarda olursa aldığını belirten Erdemli, otomobili için 2 ay önce ödediği bedelin altında miktarlar teklif edildiğini söyledi.