Nuh Naci Yazgan Üniversitesi’nde Akademik Yıl Başladı

Kayseri’nin ikinci vakıf üniversitesi olan Nuh Naci Yazgan, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi bünyesindeki İktisat ve İşletme bölümleri ile Mühendislik Fakültesi bünyesindeki İnşaat Mühendisliği bölümüne ilk defa bu yıl öğrenci aldı.

Üniversiteoe eğitim ve öğretim dönemi de başladı.


Nuh Naci Yazgan Üniversitesi Rektörlüğü’nden yapılan yazılı açıklamada, şu ifadelere yer verildi: “Üniversitemizin temel hedefi dünya standartlarında eğitim, öğretim ve araştırma faaliyetlerini yürütmektir. Üniversitemiz toplumla ve sanayi ile bütünleşmiş bir üniversite olacaktır. Öğrencilerimiz günlük hayatla ilgili tüm ihtiyaçlarını Kampüsümüzde giderebilmektedir. Öğrencilerimize sağlıklı, güvenli, konforlu ve temiz bir ortamda barınma, beslenme, etkin ders çalışma imkanı oluşturulmuştur. Üniversitemizde eğitim-öğretim faaliyetlerinin yürütülmesi için ihtiyaç duyulan eğitim araç ve gereçleri temin edilmiş, bilgisayar alt yapısı oluşturulmuş ve eğitim alanları günün modern eğitim araçları ile donatılmıştır. Üniversitemize ulaşım Kayseri Büyükşehir Belediyesi tarafından raylı sistemin Belsin Selimiye durağından her saat başında yapılan otobüs seferleri ile sağlanmaktadır. Buna ilaveten öğrencilerimizin yoğun gelip gittiği saatlerde Üniversitemiz servis aracı hizmet vermektedir.”

ÖSYM’nin verilerine göre üniversitenin yüzde 98.2’lik tercih edilme oranıyla Anadolu’daki vakıf üniversiteleri arasında birinci sırada yer aldığı belirtilerek, “Üniversitemize yerleşen öğrencilerimize ilaveten, bu yıl ek yerleştirme ile İnşaat Mühendisliği ve İşletme Bölümlerine 4’er öğrenci, İktisat Bölümüne 8 öğrenci olmak üzere toplam 16 öğrenci daha alınacaktır. Ek yerleştirmeler ÖSYM tarafından 03-06 Ekim tarihlerinde yapılacaktır. Bu kapsamda Üniversitemizde 03-04 Ekim tarihlerinde tanıtım günleri düzenlenecektir. Bu konu ile ilgili detaylı bilgi üniversitemiz web sayfasında mevcuttur. Tüm öğrencilerimizi ve ailelerini üniversitemizin tanıtım günlerine davet ediyoruz.” denildi.