Memduhoğlu: Etkinliklere Gösterilen İlgi Bizi Gelecek Adına Umutlandırdı

Siirt’in inanç ve kültür turizmi açısından zengin bir potansiyele sahip olan Aydınlar ilçesinin Belediye Başkanı Mesut Memduhoğlu, geçen hafta düzenlenen `Aydınlar (Tillo) Bilim ve Kültür Etkinlikleri`ne gösterilen ilginin, ilçelerinin geleceği açısından kendilerini umutlandırdığını belirtti.


Mesut Memduhoğlu, yaptığı açıklamada, 22–23 Eylül tarihleri arasında düzenlenen Aydınlar (Tillo) Bilim ve Kültür Etkinlikleri`nin büyük ilgi gördüğünü hatırlattı.
Etkinliklerde ilçenin köklü tarihi ve sahip olduğu kültürel potansiyelin bütün yönleri ile ele alındığını kaydeden
Memduhoğlu, şöyle devam etti: "En önemlisi ve kültürümüz açısından bizi sevindiren esas nokta, İbrahim Hakkı Hazretleri`nin yapmış olduğu ışık düzeneğine 50 yıl sonra ilk defa işlerlik kazandırılmış olmasıdır. Bizim için manevi bir miras olan bu kültür hazinesinin tekrar eski konumuna gelmesini çok önemsiyoruz. Bizim için bir sıkıntı idi. Çalışmanın başarılı bir sonuç vermesiyle bir vefa borcunun ödenmesi idi. Çok duygulandık ve duygulandırdık." dedi.

Etkinliklere il içinden ve il dışından gelen vatandaşların gösterdiği ilginin de sevindirici olduğunu dile getiren Memduhoğlu, bu büyük ilginin ilçenin geleceği açısından kendilerini umutlandırdığını ifade etti.
İlçenin çok yakın zaman içinde Türkiye`nin önemli inanç merkezlerinden biri haline geleceğine inandıklarını söyleyen Başkan Memduhoğlu, etkinliklerin düzenlenmesinde önemli katkıları olan Vali Musa Çolak, Emniyet Müdürü Recep Güven, Kültür ve Turizm Müdür Vekili Remzi Uslu ve Prof. Dr. Cengiz Işık ile bilim heyeti, bilim adamları, sanatçılar, valilik personeli, emniyet mensupları ve vatandaşlara ayrı ayrı teşekkür etti.