Atso Yönetim Kurulu Ankara’ya Çıkarma Yaptı

Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Yönetim Kurulu, Ankara’da temaslarda bulundu.


Odadan yapılan açıklamaya göre ATSO Başkanı Çetin Osman Budak, Başkan Yardımcıları Güray Parlak ve Adnan Vucudi Özen, Yönetim Kurulu Üyeleri Mustafa Yılmaz, Kenan Çelik ve Mızrap Cihangir Deniz’den oluşan heyet, Ankara’da 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel, Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Cemil Çiçek, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer ve Sağlık Bakanı Recep Akdağ’ı ziyaret etti. ATSO Heyeti, Antalya milletvekilleriyle de yemekte bir araya geldi.

ATSO heyetinin Başkent’teki ilk durağı 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel oldu. Demirel’e ATSO’nun faaliyetleri ve Antalya ekonomisiyle ilgili bilgi veren ATSO Başkanı Budak, Demirel’i ATSO’nun kasım ayında yapılacak geleneksel vergi ödül törenine davet etti. Antalya’nın Türkiye’nin gözbebeği kentlerinden biri olduğunu belirten eski cumhurbaşkanı Demirel, Antalya’nın gerekli altyapı yatırımlarını tamamlaması halinde 20 milyon turisti ağırlayabilecek kapasitede olduğunu söyledi. Antalya’nın, Türkiye’nin gelişmeye en açık ili olduğunu dile getiren Demirel, “20 milyon turist istiyorsak ikinci havalimanı mutlaka yapılmalı. Ulaşımı mutlaka gelişmeye paralel götürmek lazım. Bunu yaparken de doğayı, denizi kirletmemek lazım.” dedi. Antalya’da yaşanan sel felaketinden büyük üzüntü duyduğunu da aktaran Demirel, sağlığı ve programı elverdiği takdirde ATSO’nun törenine katılmak istediğini söyledi.


TBMM BAŞKANI CEMİL ÇİÇEK’TEN ANTALYA’YA BAŞSAĞLIĞI MESAJI
ATSO Yönetim Kurulu, Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Cemil Çiçek’i de TBMM’deki makamında ziyaret etti. ATSO’nun ziyaretinden büyük memnuniyet duyduğunu belirten Meclis Başkanı Çiçek, sel felaketi dolayısıyla Antalyalılara geçmiş olsun dileğinde bulundu.
ATSO Başkanı Budak, Antalya ve ATSO çalışmaları hakkında Meclis Başkanı Çiçek’e bilgi verdi ve ATSO’nun kasım ayı içinde yapılacak geleneksel vergi ödül törenine davet etti.


CHP LİDERİ KILIÇDAROĞLU: SEL FELAKETİNDEN BÜYÜK ÜZÜNTÜ DUYDUK
ATSO Heyeti daha sora CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nu ziyaret etti. Antalya ekonomisi ve Serik’de yaşanan sel felaketi konusunda bilgi veren ATSO Başkanı Budak, Antalya’nın EXPO 2016 ve ICCA 2014 gibi önemli uluslararası organizasyonlara ev sahipliği yapacağını belirterek, önümüzdeki dönemde, ulaşım, kongre merkezi, stadyum gibi altyapı eksikliklerinin süratle tamamlanması gerektiğini söyledi. Başkan Budak, yıllardır konuşulup bir türlü yol alınamayan Büyük Mağazalar Kanunu’nun çıkmamasının esnafı bitme noktasına, sanayiciyi de fasoncu haline getirdiğine dikkat çekti.
ATSO heyetinin ziyaretinin kendisini memnun ettiğini ifade eden CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, Serik Gebiz’de yaşanan sel felaketi nedeniyle büyük üzüntü duyduklarını söyledi. ATSO Başkanı Budak, Kılıçdaroğlu’na üzerinde nar figürü bulunan bir plaket hediye ederek, ATSO’nun kasım ayında yapılacak geleneksel vergi ödül törenine davet etti.


MİLLİ EĞİTİM BAKANI DİNÇER: MESLEKİ EĞİTİMDE TOBB’UN AĞIRLIĞINI ARTTIRACAĞIZ
ATSO heyeti, Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer’i de makamında ziyaret etti. Ziyarette Antalya’nın bu yıl Lisans Yerleştirme Sınavı (LYS)’nda Türkiye birincisi olduğunu hatırlatan ATSO Başkanı Budak, “Antalya eğitimde Türkiye’nin en başarılı kentlerinin başında geliyor.” dedi. ATSO’nun mesleki eğitim konusundaki çalışmalarını anlatan Budak, Antalyalı sanayicilerin desteği ile Türkiye’nin Organize Sanayi Bölgesi’nde yer alan ilk meslek lisesinin hayata geçirildiğini ve lisenin ilk mezunlarını verdiğini kaydetti. ATSO Akademi çatısı altında her yıl 3 bin üye ve çalışanına eğitim verdikleri bilgisini aktaran Budak, UMEM BECERİ 10 projesi kapsamında işsiz gençleri meslek sahibi yaptıklarını, VOC Test Projesi ile de hizmet sektörüne yönelik değerlendirme ve sertifikalandırma çalışmalarının devam ettiğini bildirdi.
Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer, konuşmasında mesleki eğitime büyük önem verdiklerini vurgulayarak, meslek eğitim projelerinde TOBB’un ağırlığını artıracaklarını, böylece sanayicinin talebine göre eleman yetiştirileceğini bildirdi. Bakan Dinçer, özel sektörün yeni okullar açması için de destek vereceklerini ve bürokratik sorunları ortadan kaldırmak için çalıştıklarını aktardı. Başkan Budak, Bakan Dinçer’e ziyaretin anısına ATSO yayınları arasında bulunan ‘Antalya Teke Yöresi Ağzı ve Deyimleri’ ve ‘Antalya Folkloru’ adlı kitapları hediye etti ve kendisini geleneksel ATSO vergi ödül törenine davet etti.

ATSO MİLLETVEKİLLERİNİ BULUŞTURDU
ATSO Yönetim Kurulu, Ankara’da Antalya milletvekillerini akşam yemeğinde bir araya getirdi. Yemeğe, AKP Milletvekilleri Vecdi Gönül, Menderes Türel, Hüseyin Samani, CHP Milletvekilleri Gürkut Acar ve Arif Bulut ile MHP Milletvekili Mehmet Günal katıldı. Yemekte, Antalya’nın sorunları ve çözüm önerileri tartışıldı.
Antalya’nın sorunlarına 14 Antalya milletvekillinin ve ilgili kurumların tamamının periyodik toplantılarla bir araya gelerek yapacakları ortak akıl toplantıları ya da arama konferansları ile çözüm aranması teklifini getiren Başkan Budak, bu birlikteliğin ilkini Antalya’ya bir stadyum kazandırılması konusunda görmek istediklerini dile getirdi.