Vali Sodan: Tyçp Kapsamında İl Genelinde 715 Kişi Bugün İşbaşı Yaptı

Adıyaman Valisi Ramazan Sodan, Türkiye İş Kurumu`nca uygulanmakta olan Toplum Yararına Çalışma Programı (TYÇP) kapsamında, il genelinde 715 kişinin işbaşı yaptığını belirtti.

Vali Sodan: Tyçp Kapsamında İl Genelinde 715 Kişi Bugün İşbaşı Yaptı
Vali Sodan, Başbakan`ın 4 Haziran 2009 tarihinde kamuoyuna açıkladığı `Yatırımları Teşvik ve İstihdam Paketi` kapsamında ilde istihdamın artırılarak devam edeceğini kaydetti.
Vali Sodan, yaptığı açıklamada, “Son olarak, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanımız Sayın Faruk Çelik`in talimatlarıyla, Toplum Yararına Çalışma Programı için ayrılan ödenek miktarının, Adıyaman’ın içinde bulunduğu 23 ilde önemli ölçüde artırıldığını belirterek, program dahilinde, 2009 yılı ekim ayı ile 2011 yılı ekim ayı arasında İŞKUR İl Müdürlüğü`nce kamu kurumları işbirliğiyle gerçekleştirilen çeşitli projelerde toplam bin 335 işsiz vatandaşımız geçici süreli istihdam edilmiştir. İl, ilçe, belde belediyeleri ve Adıyaman Üniversitesi, Orman İşletme, İl Çevre ve Orman Müdürlüğü ile yapılan yeni protokoller doğrultusunda 715 işsiz vatandaşımız bugünden, 17 Ekim 2011 tarihinden itibaren üç ay süreyle işbaşı yapmıştır. Böylece, son 24 ay içerisinde 2 bini aşkın işsiz vatandaşımıza geçici süreli istihdam sağlanmıştır.” dedi.
Adıyaman Valisi Ramazan Sodan, işbaşı yapan vatandaşların, kısa süreli de olsa hem aile ekonomilerine katkı sağlamış olacağını hem de ilin birçok yerinde “Çevre Temizliği”, “Ağaçlandırma”, “Park-Bahçe Düzenlemesi” ve “Kamusal Altyapı” hizmetlerinde önemli katkı sağlamış olacaklarını belirtti. Vali Sodan, şöyle dedi:
"Katılımcılara ödenmek üzere program süresince, cari asgari ücret üzerinden çalışma süresine göre aylık ücret ile sosyal güvenlik ve genel sağlık sigorta prim tutarları İŞKUR İl Müdürlüğü`nce proje sahibi kurumların hesabına aylık olarak aktarılacaktır. Yeni başlatılan projelerle birlikte İŞKUR il müdürlüğümüzce son iki yılda işsiz vatandaşlarımıza toplam 5 milyon 450 bin TL ödeme yapılmış olacaktır. Önümüzdeki süreçte, istihdamı artırıcı, işsizliği azaltıcı bu tür faaliyetler daha geniş kapsamlı projelerle sürdürülecektir.”