Elbistan`ın Projelerine 270 Bin Tl’lik Kaynak

DOĞAKA projeleri sayesinde iki yıl içerisinde Kahramanmaraş`ın Elbistan ilçesi 270 bin TL kazandı.

Toplam projelerin bedelinin 270 bin TL’yi bulduğunu ifade eden Elbistan Kaymakamı Metin Maytalman, ilçe olarak bundan sonra daha fazla proje ile daha fazla kaynak aktarılmasını amaçladıklarını söyledi.

Doğu Akdeniz Kalkınma Ajansı (DOĞAKA) tarafından mart ayında kabul edilen ve proje ortaklığını, Kaymakamlık ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünün yaptığı ‘Hayatta başarı için okul öncesi eğitim projesi’ ile ilgili olarak kaymakamlıkta bir toplantı düzenlendi. Toplantıya Kaymakam Metin Maytalman, Milli Eğitim Müdürü Ramazan Çelik, Milli Eğitim Şube Müdürü Hasan Gül ve Elbistan Ar-Ge sorumlusu Özgür Cerit katıldı.
Katılımcılara projenin hayata geçirilmesiyle ilgili bir sunum gerçekleştiren Ar-Ge Sorumlusu Özgür Cerit, 6 ay boyunca dezavantajlı 20 ayrı noktada çalışma yaptıklarını anlattı. Cerit, “Proje kabul edildikten sonra proje ekibi oluşturduk. Proje ekibiyle toplantı yaptık. Projenin amacı olan dezavantajlı 20 okul belirlendi. Proje ile ilgili 20 köyde köy heyetleri ile toplantılar yaptık. Çalışma ile ilgili bilgiler verdik. Daha sonra ise projenin uygulanmasına geçtik. Okulları daha cazip hale getirmek için çalışmalar yaptık. Okulları boyadık. Bu proje kapsamında 36 bin TL kaynak aktarılmıştı. Bu kaynak sayesinde amaçladığımız çalışmaları hayata geçirdik.” diye konuştu.
Kaymakam Metin Maytalman ise DOĞAKA’ya sunulan projeler sayesinde Elbistan’ın parasal kaynak sahibi olduğunu, proje üretiminde deneyim kazandığını ve özelde ise hedefe ulaşıldığını söyledi. Maytalman, “Bundan sonra proje için çağrı yapıldığında Elbistan olarak çekinmeden katılacağız. Bu konuda tecrübe edindik. 2 yıl içerisinde DOĞAKA projeleri sayesinde 270 bin TL’lik kaynak aktarımı çok önemsediğimiz bir durum. Aktarılan kaynaklar bölgemiz için değerlendiriliyor. İnanıyorum ki bundan sonra daha fazla proje ile daha fazla kaynak sağlayacağız ve şehrimizde kullanacağız.” ifadesini kullandı. Proje ile ilgili yapılan sunumda projenin uygulanması ile ilgili detaylar katılımcılara aktarıldı.