Sinema Sanatçısı Ünal: Aziz’e Yerden Göğe Hak Veriyorum

48.

Sinema Sanatçısı Ünal: Aziz’e Yerden Göğe Hak Veriyorum
Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali töreninde Rutkay Aziz’in ‘Benim ülkemde tanık olduğum, hukukun üstünlüğünün yittiği, adaletsiz bir kalkınma girişiminin hızla yol aldığıdır’ ifadelerine ünlü sinema sanatçısı Cihan Ünal’dan destek geldi. Ünal, "Her sanatçının dünya görüşü vardır. Ben ona yerden göğe hak veriyorum." dedi.

48. Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali töreninde, sinema oyuncusu Rutkay Aziz’in, `Sanatta Sosyal Sorumluluk` toplantısında yaptığı konuşma festivalin önüne geçti. "Gerçek sanatçılar ülkesinin ve dünyanın gerçeklerine tanık olmakla yükümlüdür" diyen Aziz, "Benim ülkemde tanık olduğum, hukukun üstünlüğünün yittiği, adaletsiz bir kalkınma girişiminin hızla yol aldığıdır." ifadesini kullandı. Aziz’in bu konuşması ayakta alkışlandı.

RUTKAY AZİZ`E BİR DESTEK DE ÜNAL`DAN
Aziz’in bu konuşmasına bir destek de sinema sanatçısı Cihan Ünal’dan geldi. Altın Portakal Film Festivali`ne gitmediğini ifade eden Ünal, “Ne olduğunu da bilmiyorum. Bu konuların yeri değil yani.” dedi. Aziz’in konuşmasının siyasi konulara kaçmadığını belirten Ünal, herkesin, düşüncesini özgürce söyleme hakkı olduğunu dile getirdi. ‘Her sanatçının dünya görüşü vardır.’ diyen Ünal, Altın Portakal Film Festivali’nde Rutkay Aziz’in yaptığı konuşmaya destek verdiğini belirterek, şunları ifade etti:
“Dünya görüşünü söylemekte de özgürdür. Zaten onu kısıtlamaya çalışırsanız sansürlemiş olursunuz. Herkes sizin gibi düşünmek zorunda değildir. Ben farklı düşünürüm. O farklı düşünür. Herkes açıkça söyler düşüncesini. Herhalde öyle bir şey söylenmiştir. Eğer Rutkay Aziz`in söylediğini kastediyorsanız, ben ona yerden göğe hak veriyorum.”