Öztürk: Ereğli-zonguldak Arasındaki Duble Yol Çalışmaları Devam Ediyor

Zonguldak Ereğli AK Parti İlçe Başkanı Adem Öztürk, "Bugün İstanbul istikametine giderken yapılan tünelleri, duble yolları hepimiz görmekteyiz.

Öztürk: Ereğli-zonguldak Arasındaki Duble Yol Çalışmaları Devam Ediyor
İnşallah, 2012 yılı içerisinde buralar tamamen kullanıma açılacaktır, çok rahat bir şekilde Ereğli’den Düzce, İstanbul, Ankara’ya gidebileceğiz. Ereğli-Zonguldak arasındaki duble yol çalışmaları da hız kesmeden devam etmektedir." dedi.

Zonguldak Ereğli AK Parti İlçe Başkanı Adem Öztürk, AK Parti’li belediye meclis üyeleri Yusuf Kalay, Adem Çakır, Esra Alpago, Mustafa Kalkan, Eyüp Karaarslan, İskender Özalp, AK Parti Kdz. Ereğli Kadın Kolları Başkanı Hanife Özbek, AK Parti Gençlik Kolları Başkanı Gökhan Adıyaman, ilçede bulunan yerel ve yaygın basın temsilcileri ile biraraya geldi.

AK Parti Kdz. Ereğli İlçe Başkanı Âdem Öztürk, belediye meclis üyeleri, Kadın ve Gençlik Kolları ile genel gündemi ve son belediye meclis toplantısını değerlendirmek üzere toplandıklarını belirterek başladığı konuşmasında, ilçe genelinde yapılan çalışmalarla ilgili bilgi verdi. Öztürk, konuşmasında şunları söyledi:
"12 Haziran seçimlerinden sonra halkımızın güvenini alan AK Parti hükümeti projelerine, yatırımlarına devam etmektedir. Bugün İstanbul istikametine giderken yapılan tünelleri, duble yolları hepimiz görmekteyiz. İnşallah 2012 yılı içerisinde buralar tamamen kullanıma açılacaktır, çok rahat bir şekilde Ereğli’den Düzce, İstanbul, Ankara’ya gidebileceğiz. Ereğli-Zonguldak arasındaki duble yol çalışmaları da hız kesmeden devam etmektedir. Kandilli yolunda büyük bir ilerleme kaydedilmiştir. İnşallah, yıl sonu itibariyle stabilize şekilde araç geçişi başlayacaktır.
Ereğli-Devrek yolunda çalışmalar sürüyor. Subaşı-Çaylıoğlu mevkiini de alan Aslanlar İnşaat firmasına Temmuz ayı itibari ile yer teslimi yapılmıştır, yakın bir zamanda Ova köyü mevkiinde şantiyesini kuracaktır. Kendileri ile yapılan görüşmelerde, kışın da olsa hızlı bir şekilde çalışmalarına devam edeceklerini belirttiler. Ereğli’ye hükümetimizin kazandırdığı 400 yataklı bir hastanemiz var, müteahhit hafriyatına başladı, şantiyesini kurdu, yakında temeli atılacaktır. Teslim tarihi 33 ay, hiçbir zaman bu süreye ulaşmadıklarını, 24-25 ay gibi bir sürede teslimlerini yaptıklarını söylediler. Devlet Demir Yolları arazisini Ereğli’ye kazandıran hükümetimiz bu arazi üzerinde bir adliye binası yapacaktır, ihale süreci tamamlanmak üzeredir. Fen Lisesi ihalesi de tamamlandı, Zonguldak’ta bir firma kazandı. Onun da inşaatı kısa sürede başlar diye düşünüyoruz. Saniye Erdoğan okulu da hemen hemen bitme noktasına gelmiştir. Öğretmenevi`nin resmi teslimi tamamlandı. Milli eğitim müdürü ile yaptığımız görüşmede, bakanlıktan tefrişat ile ilgili ödenek isteyeceklerini ve kısa sürede hizmete gireceğini söylediler. Bizler böyle güzellikleri Ereğlimize kazandırırken, yerel yönetimin akıl almaz uygulamaları kenti sıkıntıya sokmaktadır, kentte gerginlik ve güvensizlik had safhaya çıkmıştır. Bir takım değerlendirmeleri yeri geldiğinde yapacağız, takip edeceğiz."
AK Parti Kdz. Ereğli Belediye Meclis Üyesi Esra Alpago da Kdz. Ereğli Belediye Meclisi`nde 6 ekim tarihinde, Belediye Meclisi`nin balıkçı barınakları ile ilgili yaptığı plan değişikliğinin Balıkçı Barınakları Yönetmeliği`ne ve Kıyı Kanunu`na aykırı olduğunu söyledi. Alpago, konuşmasında şu görüşlere yer verdi:
“Plan değişikliğinde yapılan en büyük hata, deniz doldurma yöntemi ile elde edilen ve devletin hüküm ve tasarrufu altındaki alanın plan değişikliği içine katılarak bütün alanın rekreasyon alanı olarak belirlenmesidir. Değişiklik yapılmak istenen parseller hazine adına kayıtlı olup tapudaki vasfı `Balıkçı Barınağı`dır. Bunun anlamı da bu alanda yapılacak her türlü iş ve işlemlerde 12/12/1996 tarih ve 22846 sayılı Tarım ve Köyişleri Bakanlığı tarafından çıkarılan Balıkçı Barınakları Yönetmeliği`ne uyulması gerektiğidir. Bu yönetmelik, 1996 yılı yönetmeliği olup AK Parti hükümeti döneminden önceki döneme aittir. Bu yönetmeliğin çıkartılmasında hükümetimizin herhangi bir görevi söz konusu değildir.
Yönetmeliğin dördüncü kısmı barınakların kiralanması, kiralama esas ve usulleri, madde 8’de kiralanan barınak ve üst yapılar hiçbir şekilde üçüncü şahıslara devir edilemez ve bunların kiralanmasında ve işletilmesinde ortak alınamaz. Bakanlıktan izin alınmadan şartnamesinde belirtilen amaçlar dışında kullanılamaz, tadil veya tevzi inşaatı yapılamaz. Buradaki bakanlık, Tarım ve Köyişleri Bakanlığı`dır. Yani bu tadilat yapılacağı zaman bakanlıktan izin alınmalıdır, alınmamış mıdır? Evet alınmıştır. Fakat alınan görüşte bakanlık kesinlikle olmaz, yapılamaz demiştir. Tarım İl Müdürlüğü’nün Kdz. Ereğli Kaymakamlığı’na yazmış olduğu 20 Ocak 2011 tarihli yazısında Bozhane’deki, yani balıkçı barınağı içindeki işletmelerin hiçbir şekilde yasallaştırılamayacağı ve kanuna ve bakanlık emirlerine aykırı olduğu açıkça dile getirilmiştir.
Yedinci kısım; balıkçı barınaklarının başka amaçla kullanımı Madde 19’da, balıkçı barınakları, bakanlığın olumlu görüşü alınmadan hiçbir şekilde yat limanına dönüştürülemez ve başka amaçlarla kullanılamaz. Ancak mendirekler, rıhtımlar, iskeleler, çekek yeri, ağ bakım yeri, idari bina, depo ve bunun gibi balıkçıların ihtiyacı dışındaki kısımlar bakanlığın olumlu görüşüne ve belirleyeceği esaslara uygun olarak diğer amaçlarla kullanılmak üzere Maliye Bakanlığı`nca kiraya verilebilir. Buradaki madde çok açıktır ve bakanlığın görüşü şarttır diyor. Sonuç olarak yapılan plan değişikliği balıkçı barınakları yönetmeliğine ve kıyı kanununa aykırıdır.

Yapılan plan değişikliğini kıyı kanunun uygulamasına dair yönetmeliğin maddelerini kullanmaktadır. Fakat orada bir kelime oyunu yapılmaktadır. Yapılan oyun şudur; plan değişiklinde ilgili alan rekreasyon-rekreaktif alanı olarak belirlenmiştir. Bozahane`de yeralan işletmeler lokanta statüsünde olup, yönetmeliğe göre rekreaktif alanlar içerisinde yer alamaz, bu noktada da kanuna aykırılık vardır. Yönetmelikte değişiklik yapılması gerekir, meclis kararında, yazılan bu kanun metni ile bu değişikliği yaparak ruhsata bağlayamazsınız. Kesinlikle söz konusu değildir. Bu sıkıntı, sadece Ereğli’de yaşanmamaktadır, balıkçı barınağı olan her yerde yaşanmaktadır. Kanun açık ve nettir. Meclis`te kelime oyunları yapılmıştır, kelime kalabalığı yapılmıştır, tek şansımız yönetmelikte küçük bir değişiklik yapılması gerekir."
AK Parti Belediye Meclis Üyesi Yusuf Kalay da Kdz. Ereğli Belediye Başkanı`nın uygulamalarına tepki gösterdi. Tarihi Yalı Caddesi’nin alkole teslim edildiğini, yöresel evlerin yıkım kararının geldiğini hatırlatan Kalay, uygulamalara sert eleştirilerde bulundu.
AK Parti’li bir diğer belediye meclis üyesi Adem Çakır ise balıkçı barınaklarında mağdur olanlara seslenerek, meclis kararına bakmalarını istedi. Çakır, “Meclis kararını alsınlar, incelesinler. Çözüm mü üretilmiş, çözümsüzlük mü üretmişler baksınlar. Oraya bakarak bizler hakkında karar versinler. İkinci olarak da denk gelen bir konuyu anlatacağım. Alışveriş merkezine gittim, oradan bu tarafa gelirken Bozkuş Petrol’ün önündeki aranın kapatıldığını gördüm. Oradan ben her zaman geçiyorum, direk alt yola inip, çarşıya rahatlıkla inebiliyorsunuz. Şimdi kocaman belediye arabalarını takip etmek zorunda kaldım. Trafik yoğunluğu oluşmuştur ve buranın hangi maksatla yapıldığını anlayamadım. Meclis`te böyle bir karar alınmamış, büyük bir ihtimal encümen kararı ile kapatıldı. Orası geçmişte bildiğimiz bir yer, imar yolu ve imarda açık bir yer. Ereğli’nin trafiğini bence daha fazla karmaşalaştırmak için mi yaptılar, neden yaptılar ben kamuoyu ile paylaşıyorum. Gerçekten mantıksız bir uygulama. Orada ciddi bir trafik saat 5-6’da Erdemir çıkışında da orada olmayı ummuyorum. İnşallah oralara da yolum düşmez. Şu da aklıma geliyor; eğer orada, biliyorsunuz Halil Bozkuş’un petrolü var, Bozkuş Petrol var, o mecliste birkaç konuda red verdiği için yaptıysa buna da gülüp geçerim.” şeklinde ifade etti.