Kendi binası için yıkım emri verdi

Antalya'nın Alanya ilçesi Tosmur belde Belediye Başkanvekili Hasan Dereli'ye ait iki katlı inşaat halindeki bina, ruhsatsız olduğu gerekçesiyle yıkıldı.

Binanın yıkım emrini imzalayan Başkanvekili Dereli, "Şeriatın kestiği parmak acımaz" dedi

Alanya'nın Tosmur beldesi Merkez Mahallesi'nde AK Partili Belediye Meclis Üyesi ve Belediye Başkanvekili Hasan Dereli'ye ait iki katlı inşaat halindeki bina, ruhsatsız olduğu gerekçesiyle belediye ekiplerince yıkıldı. Tosmur Belediyesi tarafından ihtar yapılan ancak ruhsatı alınmayan inşaatın yıkımı yaklaşık 3 saat sürdü.

Tosmur Belediye Başkanı AK Partili Musa Özdemir`in yerine Başkanvekilliği görevini yürüten ve kendisine ait inşaatın yıkım emrini imzalayan Hasan Dereli, "Şeriatın kestiği parmak acımaz. Belirli dönemlerde başkanvekilliği yaptım ama ilk defa beldede kendi yerinin yıkılması için yıkım emrini imzalayan bir başkan olarak tarihe geçeceğim. Bir yerde üzülüyorum ama bir yerde de adaletli davranmak zorundayım. Çünkü bugün bu belediyenin başkanı ve amiri benim. 2 katlı binamızın ruhsatı alınmadığından dolayıgerekli işlemler uygulandı. Belediye defalarca uyarı gönderdi ancak ruhsat alınmadı ve bina yıkıldı" dedi.
Kaynak: İHA