Denizli Ticaret Odası Başkanı Özer, Stk`lerin Ticaretteki Önemini Anlattı

Denizli Ticaret Odası (DTO) Başkanı Necdet Özer, sivil toplum kuruluşlarının ticaretin yanısıra sosyal ve kültürel hayattaki yerinin de önemli olduğunu söyledi.

Denizli Ticaret Odası Başkanı Özer, Stk`lerin Ticaretteki Önemini Anlattı
Özer, Manisa’nın Akhisar ilçesinde, Akhisar Sanayici ve İş Adamları Derneği (AKİSAD) tarafından düzenlenen “Sivil Toplum kuruluşlarının Ticaretteki Yeri ve Önemi” konulu konferansa katıldı.

Sivil toplum kuruluşlarının 1990 ile 2000 yılları arasında hızlı bir şekilde dernekleşmeye gittiğini belirten DTO Başkanı Özer, "Birçoğu, tabela derneği olmaktan öteye geçememiştir. Sivil toplum kuruluşlarının önemini, özellikle 1999 Marmara depreminde devletimizin yanında yaraları sarmada yardımcı olduklarında anladık. Ne kadar kalabalık yaşarsak yaşayalım, bir sivil toplum kuruluşu çatısı altında yer almalıyız. Bugün iş odalarımız ve belediyelerimiz de birer sivil toplum kuruluşudur." dedi.

AKİSAD Başkanı Said Yalçın ise çağın en önemli özelliklerinden birinin de fertlerin, kurumların ve devletlerin birbirleriyle süreklilik arz eden etkileşimi olduğunu söyledi. Yalçın, "Bu çağda, kendi günlük yaşantımızın dışındaki gelişmelere de duyarlı ve proaktif olmak durumundayız. İleri toplumlardaki gelişmiş sosyal bilinç kavramının altında yatan formül de budur. Parçası olduğumuz toplum ileri gittiği takdirde bireyler de sağlıklı ilerleyebilir. Dernek olarak yaptığımız programlarda, üyelerimizin ve katılımcılarımızın bu değişimi takip edebilmesini amaçlıyoruz." şeklinde konuştu.