Çatom, Batmanlı Kadınları Meslek Sahibi Yapıyor

Şırnak Çok Amaçlı Toplum Merkezi (ÇATOM)`nin açtığı kuaförlük kursunu bitiren kadınlar, kuaför dükkanı açarak kendi işinin patronu oluyor.

Çatom, Batmanlı Kadınları Meslek Sahibi Yapıyor
Kursa katılarak meslek sahibi olan kadınların ortak hedefi ileride kendi dükkanlarını açarak aile bütçesine katkıda bulunmak.

ÇATOM, Şırnak Halk Eğitim Merkezi ile işbirliğiyle kadınlara yönelik kuaförlük kursu açtı. ÇATOM bünyesinde açılan kursa katılan 20 kursiyer, gruplar halinde verilen uygulamalı kuaförlük kursu sayesinde meslek öğreniyor.

ÇATOM Müdürü Taybet Babat, kadınlara yönelik olarak çeşitli kurslar düzenlediklerini, bunlardan birinin de bayan kuaförlük kursu olduğunu söyledi.
Özellikle kadınlar için kurslar açtıklarını belirten Taybet Babat, "Kursları Şırnak Halk Eğitim Merkezi ile işbirliği yaparak açıyoruz. Kurslar Şırnaklı kadınlardan yoğun ilgi görüyor. Kuaförlük kursuna şimdi 20 kadın ve kızımız devam ediyor. İlerleyen günlerde umut ediyorum ki bu sayı artar. Burada kuaförlük ile ilgili tüm bilgileri uygulamalı bir şekilde öğreniyorlar. İlerde kendilerine özel dükkan da açabiliyorlar.” diye konuştu.

Kuaförlük kursa katılan Mihriban Barkın, Kurstan oldukça memnun olduğunu belirterek, "Yaklaşık bir aydır bu kursa geliyorum. Biz burada güzel şeyler öğreniyoruz. Zamanımız çok güzel geçiyor. Hocalarımız kursta kuaförlük ile ilgili tüm bilgileri bize uygulamalı olarak anlatıyor. Kursumuz çok zevkli geçiyor. Günde 5 saat kurs görüyoruz. Burada gördüğümüz kurs sayesinde şimdi kendimize kuaför dükkanı açtık. Diğer arkadaşlarımız da dükkan açmayı düşünüyor. Ben buradan ve hocamdan çok memnunum.” şeklinde konuştu.
Bir aydır kursa geldiğini söyleyen kursiyer Leyla Çapar da “Kursumuz çok güzel ve çok memnunuz. Hocalarımız ve arkadaşlarımız çok iyi. Burada saç bakımı yapıyoruz. Güzel bir şekilde kurs alıyoruz ve iyi şeyler öğreniyoruz. Allah’ın izni ile kursumuzu bitirdikten sonra ilerde dükkan açacağım."