Başkan Çakır: Kenti Tek Merkezden Kurtarmaya Çalışıyoruz

Malatya Belediye Başkanı Ahmet Çakır, kentin farklı noktalarında altyapı çalışmalarının aralıksız sürdürüldüğünü, şehri tek merkezden kurtararak rahatlatmak istediklerini ifade etti.

Başkan Çakır: Kenti Tek Merkezden Kurtarmaya Çalışıyoruz

Malatya Belediye Başkanı Ahmet Çakır, Yaka Mahallesi`ndeki yol açma ve asfaltlama çalışmalarını yerinde inceleyerek, çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Başkan Çakır, burada yaptığı açıklamada, Yaka Mahallesi ile Çarmuzu Mahallesi`ni birbirine bağlayan yolun geçen yıl açıldığını belirterek, geçen yıl iki mahalle arasında açtıkları yolun sathi asfaltını tamamladıklarını ifade etti.
Burada 80`e yakın hane bulunduğuna işaret eden Çakır, açılan yolla burada yaşayanların ulaşım sorununun ortadan kalkacağını belirtti.
Malatya Belediyesi olarak ilk defa sathi asfalt kaplama ekibi kurduklarını ve sathi asfaltı kendi imkan ve personelleriyle yapmaya başladıklarını ifade eden Çakır, bölgede 10 kilometreye yakın asfaltlama çalışması yapıldığını kaydetti.
Yeni açacakları kuşak yollarında da sathi kaplamaya devam edeceklerini bildiren Çakır, "Vatandaşlarımız şehir merkezinde yapmış olduğumuz çalışmalarımızı yoğun olarak görüyor, Ancak bu çalışmaların yanında Yaka mahallesi, Çarmuzu ve Kuzey Kuşak yolundaki çalışmalarımız da gerçekten dikkate değer önemli çalışmalardır." değerlendirmesinde bulundu.
Belediyesi olarak ilk defa satıh asfalt kaplama ekibi kurduklarını anlatan Başkan Çakır, “Yaka ve Çarmuzu mahallelerini birbirine bağlayan ve geçtiğimiz yıl açılışı yapılan yolun 3.5 kilometresi, Yaka Mahallesi ile Dilek Belediyesi arasında kanalizasyon çalışmaları sırasında bozulmuştu. Gerek bu yol ve gerekse Yaka Mahallesi’nde yapılan satıh asfalt kaplaması ile toplamda 10 kilometreye yakın bir asfaltlama çalışması yaptık. Belediye olarak yeni açacağımız kuşak yollarında da satıh kaplamaya devam edeceğiz.” diye konuştu.