Düsiad, Almanya’ya Çıkarma Yapmaya Hazırlanıyor.

Düzce Sanayi ve İşadamları Derneği (DÜSİAD), iş ve ticaret yapma imkânlarını geliştirmeye yönelik proje kapsamında Almanya’ya çıkarma yapmaya hazırlanıyor.


DÜSİAD, Düzce`deki merkezinde Almanya İşbirliği Projesi (DAİP) tanıtımı için bir toplantı düzenledi. Almanya’da son 4 yıldır Başkonsolos olarak görev yapan Dr. Hakan Akbulut, toplantıda yaptığı konuşmada, ”Projemiz çerçevesinde Alman iş ve ekonomi çevreleri, sanayi ve ticaret odalarının yanı sıra, siyasi çevreler, resmi kuruluşlar ve çeşitli sivil toplum kuruluşlarıyla Almanya’daki Düzceli vatandaşlarımızla çok yönlü temaslar gerçekleştirilecektir" dedi.
Almanya’nın 16 eyaletten oluştuğunu hatırlatan Akbulut, "Bu eyaletlerin tamamına ilk etapta bu proje kapsamında ulaşabilmek mümkün değil. Almanya’nın sanayi ve ticaret acısından en büyük eyaleti Kuzey Ren Vestfalya eyaletini seçtik. Bu eyaleti seçmemizin en büyük nedeni, bir kere benim son 4 yıl orada Başkonsolos olarak görev yapmam. İkinci en büyük önemi ise Almanya’nın en büyük nüfusa sahip eyaleti olması. Sadece bu eyaletin dış ticaret hacmi, 2010 yılı itibariyle 500 milyar dolar civarında" diye konuştu.