Genç Çobanın Organları 3 Kişiye Umut Oldu

Adana'nın Feke ilçesinde yolun karşısına geçmeye çalıştığı sırada bir otomobilin çarpması sonucu ağır yaralanan ve tedavi gördüğü Adana Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesinde beyin ölümü gerçekleşen Erdal Şengül'ün organları ailesi tarafından bağışlandı.

Feke'nin Kayadibi köyünde çobanlık yaparak geçimini sağlayan Erdal Şengül (30), 5 Eylül Çarşamba günü kurban bayramında satmak için beslediği koyun ve keçileri için yem almak için Feke'ye gitti. Şengül, yolun karşısına geçmek isterken bir otomobilin çarpması sonucu ağır yaralandı.İlçede yapılan ilk müdahalenin ardından, Adana Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesine sevk edilen Şengül'ün dün akşam saatlerinde yoğun bakım ünitesinde beyin ölümü gerçekleşti.Hasta ile ilgilenen doktorlar, ağabey Erdoğan Şengül (34) ve baba Aziz Şengül (67) ile görüşerek, beyin ölümü gerçekleşen gencin organlarının bağışlanması teklifinde bulundu.Ailenin teklifi kabul etmesinin ardından, uzman ekiplerce gerçekleştirilen operasyonda, Erdal Şengül'den alınan karaciğer hava yolu ile Antalya Medical Park Hastanesine, böbrekleri ise Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne gönderildi.Organların bu şehirlerdeki üç hastaya nakledileceği bildirildi

-''Oğlumun organlarını alanlar bir Fatiha okusunlar''- Oğlunun ölümü ile büyük acı yaşayan ve ayakta durmakta dahi zorlandığı görülen altı çocuk babası emekli Aziz Şengül, AA muhabirine yaptığı açıklamada, evlat acısının tarifsiz olduğunu ancak, oğlunun ''başka bedenlerde can bulacağı'' düşüncesi ile acısının biraz hafiflediğini belirtti.''Oğlumun organlarını alanlar bir fatiha okusunlar yeter'' diyen baba Şengül şunları söyledi: ''İnancımıza göre insanı yaşatmak büyük sevap. Oğlumun organları ile bir insanı dahi yaşatabilirsek, bir insana faydamız dokunursa ne mutlu bana. Organları alanlar oğlumun organları ile yaşarsa, evladım yaşıyormuş gibi hissederim. Oğlumun organları ile üç kişi yaşayacak. Benim Erdal'ım gitti, başka Erdal'lar ölmesin.'' Emekli olmadan önce nakliye işiyle uğraştığını ve yıllarca kamyon şoförlüğü yaptığını kaydeden Şengül, Erdal'ın öldüğü olayı, trafik kazası olarak nitelemediğini, yaşananın 'trafik terörü' olduğunu ifade etti.Kardeşinin kaza haberini duyarak Denizli'deki iş yerinden izin alıp memleketine gelen iki çocuk babası Erdoğan Şengül ise, ''Kardeşimin ölümü takdir-i ilahi. Ancak organları alan kişiler kardeşimin arkasından bir hayır duada bulunsunlar. Bu bize yeter'' diye konuştu.(ÖMY-ERS)
Kaynak: AA