Oyuncu ve Yazar Sedef Ecer, Son Kitabını Paris'te Tanıttı

Ünlü oyuncu ve yazar Sedef Ecer, son kitabı Kıyıda’yı (A la Peripherie) Paris’te Theatre de L’auarium da tanıttı.

Tiyatro piyesi olarak yazılan ‘Kıyıda’, yazarın üçüncü kitabı. İlk kitabı ‘Eşikte’ ile Fransız Ulusal Tiyatro merkezinin ve Akdeniz yazarlar birliğinin ödülüne layık görülen yazar ayrıca Fransa’da birçok dizi ve sinema filminde de rol aldı. Son kitabı Kıyıda’yla da dikkatleri üzerine çeken yazara, Geram Dramatik Tiyatro Metni ödülü verildi. Son kitabını Fransızca dilinde kaleme alan yazar, Mayıs ayında da ‘Torunlar’ adlı kitabını aynı tiyatro merkezinde sergileyecek.

Yeni çıkan kitabı hakkında Cihan Haber Ajansı’na değerlendirmede bulunan Sedef Ecer, Kıyıda’nın Fransızca çıkardığı 3’üncü kitap olduğunu söyledi. Ecer, “Birinci piyesim Eşikte adındaydı. Fransız Ulusal Tiyatro Merkezi’nin ödülünü kazanmıştı ve de Akdeniz Yazarlar Buluşması’nın Birincilik Ödülü’nü kazanmıştı. İkinci kitabım Türk Tiyatrosu Antolojisi’ni iki başka yazarla birlikte çıkardık. Üçüncü kitabın adı Kıyıda; bu da Dramatik Tiyatro Metni Yarışması birinciliğini kazandı. Oyunun prodüksiyonu için çalışmalar var, bugün de kitabı çıkıyor.” dedi.

Ayrıca 3. Fransızca piyesinin de mayıs ayında bu tiyatroda oynanacağı bilgisini veren Sedef Ecer, bu piyeste Serra Yılmaz ve Selin Altıparmak gibi Türk oyuncuların yanı sıra Fransız, Alman ve Ermeni oyuncular da olacağını belirtti. Ecer, kitabın henüz Türkçeye çevrilme projesi olmadığını ve eserlerini Fransızca kaleme aldığını vurguladı.