İhd'den Pkk'ya 'kaçırılan Öğretmeni Serbest Bırak' Çağrısı

İHD Diyarbakır Şube Sekreteri Raci Bilici, PKK tarafından alıkonulan 11 öğretmenin serbest bırakılmasının sevindirici olduğunu belirterek, PKK'nın elinde kalan tek öğretmenin de serbest bırakılmasını istedi.

İhd'den Pkk'ya 'kaçırılan Öğretmeni Serbest Bırak' Çağrısı
PKK tarafından alıkonulan Kayserili öğretmen Mehmet Gözbaşı'nın halen serbest bırakılmaması üzerine Gözbaşı'nın babası Metin Gözbaşı, İHD Diyarbakır Şubesi'ne tekrar başvuruda bulundu. Oğlunun hayatından endişe ettiğini belirten Gözbaşı, oğlunun serbest bırakılmasını istedi. Başvuruya ilişkin bir açıklama yapan İHD Diyarbakır Şube Sekreteri Raci Bilici, son olarak 3 öğretmenin de serbest bırakılmasıyla PKK'nın elindeki 11 öğretmenin serbest bırakıldığını ve bu durumun sevindirici olduğunu belirterek,öğretmenlerin sağ salim ailelerine kavuşmalarının önemli bir gelişme olduğunu söyledi. Ancak PKK'nın alıkoyduğu bir öğretmenin hala militanların elinde olduğunu kaydeden Bilici, "Öğretmen Mehmet Gözbaşı'nın ailesi daha önce bize başvurarak, yardım talebinde bulunmuştu. 11 öğretmenin serbest bırakılmasının ardından Gözbaşı'nın ailesi bize tekrar başvurdu. Çocuklarının can güvenliğinden endişe duyduklarını belirttiler. Çocuklarının salıverilmesini istiyorlar" dedi

İHD olarak sivil vatandaşların yaşam haklarına duyarlı olduklarını ifade eden Bilici, "Biz alıkonulanlar için daha önce bir komisyon oluşturmuştuk. İçerisinde İHD, MAZLUMDER, Diyarbakır Barosu ve Eğitim-Sen'in yer aldığı bir komisyon. Biz bu konuda üzerimize düşeni yapmaya hazırız. Bu nedenle buradan PKK'ya tekrar çağrıda bulunarak, ellerindeki öğretmenin serbest bırakılmasını istiyoruz" diye konuştu.
Kaynak: İHA