Eşinin Başörtüsü İçin Tsk'dan Atılan Eski Uzman Jandarma Çavuş, Geçmişe Dönük Haklarının İadesini İstiyor

Eşinin türbanlı olması nedeniyle 1988 yılında Türk Silahlı Kuvvetleri'nden atılan Uzman Jandarma Çavuş, yaşadığı mağduriyeti dile getirirken, Yüksek Askeri Şura (YAŞ) kararlarıyla ordudan atılanlara tanınan hakların kendilerine de tanınmasını istedi.

Eşinin Başörtüsü İçin Tsk'dan Atılan Eski Uzman Jandarma Çavuş, Geçmişe Dönük Haklarının İadesini İstiyor
1995 yılında Emirdağ Uzman Jandarma Okulu'ndan mezun olarak TSK'ya katılan ve eşinin türbanlı olması sebebiyle 3 kez yapılan uyarının ardından 29 Eylül 1999'da TSK ile ilişkisi kesilen eski Uzman Jandarma Çavuş Ramazan Gözlü, ordudan atıldıktan sonra yaşadığı mağduriyeti anlattı. TSK'nın ilişki kesme gerekçesini içeren yazıyı gösteren Gözlü, eşinin türbanlı olması nedeniyle o dönemde resepsiyonlara katılamadığını belirtirken, gece geç saatlerde evinin askerler tarafından basılarak eşinin türbanlı olupolmadığının incelendiğini ifade etti

Siirt Jandarma Komutanlığı'nda görevliyken TSK ile ilişkisinin kesildiğini hatırlatan Gözlü, eşinin başörtüsü takmasını o dönemde TSK'nın disiplinsizlik olarak gördüğünü ve bunun tutanaklarda açıkça belirtildiğini ifade etti.

Ordudan atıldıktan sonra TSK'ya tazminat ödediğini ve kazandığı Astsubaylık sınavının heba edildiğini sözlerine ekleyen başörtüsü mağduru eski Uzman Jandarma Çavuş Ramazan Gözlü, "Astsubaylık sınavını kazandığım halde bu rütbeyi takamadım. TSK benimle eşim başörtülü olduğu için ilişkimi kesti. Üstelik birde tazminat ödedim. Bize askeri okulda harcanan masrafları faiziyle birlikte ödedim. 13 yıldır mağduriyet yaşıyorum. Haklarımın er ya da geç bana iade edileceğini düşünüyorum. Bu ülkenin bir vatandaşıolarak bu tür mağduriyetlerin giderilmesi hususunda gereğinin yapılmasına vesile olmalarını başta Cumhurbaşkanımız ve devletimizin tüm yetkili organlarının takdirine sunuyorum" diye konuştu. YAŞ kararları ile TSK'dan ayrılan personellerin yeni anayasa ile haklarına kavuştuğunu sözlerine ekleyen Gözlü, "Bizim gibi resen emekli edilen arkadaşların da aynı hakların tanınmasını istiyorum. Çünkü bizim YAŞ kararlarıyla ayrılan askerlerden hiçbir farkımız yok. Geçmişte yapılan bu yanlışlıkların düzeltilmesini istirham ediyorum" dedi.
Kaynak: İHA