Mankenler Akan Kanın Durmasını İstedi

Diyarbakır Fuar ve Kongre Merkezi`nde TÜYAP Fuarcılık tarafından düzenlenen "Gıda, Mobilya ve Moda" fuarına katılan mankenler akan kanın durmasını istedi.

Mankenler Akan Kanın Durmasını İstedi
Manken Tuba Altıntop, Diyarbakır`da böyle bir etkinliğe katılmaktan büyük mutluluk duyduğunu söyledi. Gönüllerinin her zaman barıştan yana olduğunu belirten Altıntop, ``Hiçbir yerde kan akmasını istemiyoruz. İnsanlar konuşa konuşa anlaşmalıdır. Birliğimizi bozmak isteyen insanlar var. Devlet halkları ve vatandaşları için bütün yolları denemek zorundadır. Bazen insanlarımız hatalar yapabilir. Evlatlarımız ölüyor. Ama bir taraftan da bizler burada barış içerisinde kalmalıyız. Bu memleketten hiçbir zamanürkmedim. Çünkü burası da benim memleketim. Ben barıştan yanayım. Aynı masada hepimiz oturduk mu aklın yolu birdir" dedi.

Manken Elif Ece Uzun da, insanların birbirine yüksek sesle bağırmalarına bile karşı olduğunu kaydetti. Uyum içinde yaşamanın çok zor bir şey olmadığını vurgulayan Uzun, "Batıya şöyle bir mesaj vermek istiyorum. Diyarbakır`ı her gün çatışmalı ortamların olduğu, insanlarının her zaman silahların içinde olduğu bir yer sanıyorlar. Evet bazen tehlike olabilir ama burada güzelde bir birlik vardır. Sürekli buraya gidip geldiğimde gördüğüm samimiyeti hiçbir yerde görmedim. Burada anlatıldığı gibi bir şey yok.Hepimiz kardeşiz. Burada halkın içindeki büyük birliktelik beni çok şaşırtıyor. Nasıl olurda bu kadar birbirlerini seven insanların arasında kötü niyetliler nasıl barınabiliyor. Umarım en kısa zamanda daha fazla can alınmadan, terör biter" diye konuştu.

Manken Şenol İpek ise, akan kanın en kısa zamanda durmasını dilediğini, devlet büyüklerinin en kısa zamanda çözüm için adım atmasını beklediklerini bildirdi

Öte yandan fuarda Colezium standındaki hocaların sadece ABD`de yapılan `fower jan` zayıflama için yapılan ve kalori yakan spor dalındaki gösterileri dikkat çekti. Mankenlerin defilesi büyük ilgi gördü.
Kaynak: İHA