Kırımlı Yazar Dağcı'nın Cenazesi İstanbul'a Getirildi

İngiltere'nin başkenti Londra'nın Soutfields bölgesinde 22 Eylül'de evinde vefat eden Kırımlı yazar Cengiz Dağcı'nın naaşı, İstanbul'a getirildi.

Türk Hava Yolları'nın (THY) TK-1986 sefer sayılı tarifeli uçağıyla gece saatlerinde İstanbul Atatürk Havalimanı'na getirilen Kırımlı yazar Cengiz Dağcı'nın naaşı bekletilmek üzere kargo terminaline nakledilirken, 92 yaşında vefat eden Dağcı'nın naaşının, memleketi Kırım'da 2 Ekim Pazar günü toprağa verilmek üzere sabah saatlerinde Ukrayna'ya bağlı Kırım Özerk Cumhuriyeti'nin başkenti olan Simferopol şehrine THY'nin tarifeli uçağıyla götürülmesi bekleniyor.

Dağcı'nın cenazesine Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'nun da katılması beklenirken, 1946'dan vefatına kadar Londra'da yaşayan Dağcı'nın "Yoldaşlar", "Anneme Mektuplar", "Onlar da İnsandı", "Badem Dalına Asılı Bebekler", "Yurdunu Kaybeden Adam" gibi Türk edebiyatına kazandırdığı eserleri bulunuyor.

Öte yandan, hayatı boyunca Türkiye'yi hiç görmemesine karşın eserlerini Türkiye Türkçesi ile kaleme alan Dağcı'nın Kırım Tatarca şiirleri de bulunuyor.
Kaynak: İHA