Rusya'da yiyecek için okula giren ayı polisin hedefi oldu

Rusya'nın uzak doğusunda bulunan Primorye bölgesinde bir okula yiyecek bulmak için giren ayı, güvenlik güçleri tarafından vuruldu. Okulun penceresini

Rusya'nın uzak doğusunda bulunan Primorye bölgesinde bir okula yiyecek bulmak için giren ayı, güvenlik güçleri tarafından vuruldu. Okulun penceresini kırarak içeri giren ayı, polislere saldırmasının bedelini yaşamı ile ödedi.

Karla kaplı bölgede yiyecek bulamayan ayı, Novonejino kasabasında bulunan bir okula girdi. Ria Novosti haber ajansının bildirdiğine göre, bölge yetkilileri polisi yardıma çağırmasının ardından okula operasyon düzenlendi. Ayıyı etkisiz hale getirmek için yiyecek ve diğer yöntemlerle çaba sarf eden polis başarılı olamadı.

Bölge polis yetkilisi Valeri Malişev verdiği bilgide, ayının arkadaşlarına okulun içinde saldırdığını, elbiseleri ve ayakkabılarının parçalandığını söyledi. Kendisinin dışarıdan ateş etmek zorunda kaldığını ifade eden Malişev, "Ayı çok fazla saldırgan davrandı. Biz ayı ile ortak bir dil bulmaya çalıştık. Ancak başarılı olamadık. Sonunda ateş etmek zorunda kaldık" dedi.

Hiç kimsenin yaralanmamasının sevindirici olduğunu ifade eden yetkili, vurulan ayının bölge Primorye Tarım ve Hayvancılık Akademesi'ne teslim edildiğini belirtti. Okulların yarıyıl tatilinde olması da büyük bir facianın yaşanmasına engel oldu.