Kayseri'de motor sporları şampiyonası için çalışmalar başlatıldı

Kayseri Erciyes Motor Sporları Kulübü 1. Genel Kurul Toplantısı, 120 kulüp üyesi ve çok sayıda davetli misafirin katılımıyla gerçekleştirildi. Kurul

Kayseri Erciyes Motor Sporları Kulübü 1. Genel Kurul Toplantısı, 120 kulüp üyesi ve çok sayıda davetli misafirin katılımıyla gerçekleştirildi. Kurul sonrası ilk yönetim seçimi yapılırken, Kayseri'de motor sporlarının yapılabilmesi için hazırlıklar yapılması kararlaştırıldı.

Erciyes Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu'nun ev sahipliğinde Kulüp Başkanı Yrd. Doç. Dr. Abdusselam Köse'nin davetiyle, birinci genel kurul toplantısı ve motor sporları sempozyumu düzenlendi. Kulüp kurucuları ve üyeleri ile birlikte Talas Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Başkan Yardımcısı Yaşar Bağırgan, Kayseri İl Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Şube Müdürü Komiser Mustafa Kula, Erciyes Üniversitesi Adalet Meslek Yüksekokulu Müdürü ve Kulüp Disiplin Kurulu Başkanı Doç. Dr. Murat Doğan, Spor Yöneticiliği Bölümü Öğretim üyeleri ve görevlileri ile öğrencileri katıldı.

Program saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başladı. Açılış konuşmasını Kulüp Kurucusu ve Yönetim Kurulu Başkanı Yrd. Doç. Dr. Abdusselam Köse yaptı. Başkan, Kayseri Erciyes Motor Sporları kulübünün vizyonu, kuruluş safhası ve profesyonel kurumsallaşma süreci ile yapılması planlanan etkinlikler hakkında bilgiler sundu. Kayseri'de ilk kez motor sporları yarışmalarının yapılması içinde çalışmalar yapılmaya başladığını söyledi.

Kayseri Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Şube Müdürü Komiser Mustafa Kula, emniyetin motorize timleri, çalışma prensipleri, motor kazaları, kazaları önleyici tedbirler ve koruyucu ekipmanları önemi konularını içeren sunum gerçekleştirdi. Kulüp kurucularından Murat Menevşe, motosiklet sporları, motor türleri ve motor sporları eğitimi konulu bir konuşma yaptı.

Motosiklet Drag Yarışmaları'nda çok sayıda kupa kazandıran kulüp kurucularından Şevki Sızırlıoğlu, sunum yaparak motor sporlarının şehrimizdeki gelişim sürecini anlattı. Konuşmaların ardından yapılan seçimler sonucunda kurucu başkan Yrd. Doç. Dr. Abdusselam Köse, ilk genel kurulda başkanlığa yeniden seçildi.